Sainz – Cruz camí del quart Dakar després dels problemes de Loeb en l’onzena etapa

Estava escrit que aquesta 11a i penúltima etapa del Dakar 2024 segellaria la classificació general de la 46a edició del raid més dur del món. No hem hagut d’esperar al final de l’especial de 420 km entre Al-Ula i Yanbu (Aràbia Saudita) per presenciar la catàstrofe entre un dels dos aspirants a la victòria.

Sébastien Loeb i Fabian Lurquin (Bahrain Raid Xtreme) han perdut més d’una hora per una fallada mecànica. Després de 92 km, el duo francobelga quasi igualava amb Carlos Sainz i Lucas Cruz, líders de la prova (+21 segons). Però al km 132, el Prodrive Hunter T1+ s’aturava a causa d’un triangle davanter dret trencat. Loeb-Lurquin s’han quedat atrapat allà fins rebre l’ajuda d’un competidor de l’equip YunXiang Xina T1+, amb un dels dos Prodrives privats.

Sébastien Loeb and Fabian Lurquin
Sébastien Loeb and Fabian Lurquin having a mechanical problem on their Prodrive BRX Hunter T1+ of the Bahrain Raid Xtreme during the Stage 11 of the Dakar 2024 on January 18, 2024 between Al Ula and Yanbu, Saudi Arabia // Eric Vargiolu / DPPI / Red Bull Content Pool // SI202401180394 // Usage for editorial use only //

Carlos Sainz, que sortia 10 minuts després d’ells, els ha avançat i, per tant, sap que només li falta rodar amb calma fins a l’arribada de l’especial per acostar-se a una quarta coronació al Dakar.

Lucas Moraes i Armand Monleón (Toyota) semblava que tenien el segon lloc assegurat quan han patit una punxada i un problema que s’ha allargat més del compte que els ha deixat fora de les posicions de podi caient fins la novena posició.

211 CHICHERIT Guerlain (fra), WINOCQ Alex (fra), Overdrive Racing, Toyota Hilux, FIA Ultimate, FIA W2RC, action during the Stage 11 of the Dakar 2024 on January 18, 2024 between Al Ula and Yanbu, Saudi Arabia

Ara Sébastien Loeb lluita contra Guillaume de Mévius i Xavier Panseri (Toyota) per quedar segon de la general. El jove belga també patia una punxada lenta a 30 km de l’arribada però preferia rodar sense parar i ha acabat en segon lloc de la general per poc menys de 8 segons amb Sainz – Cruz.

La victòria d’etapa ha estat per a Guerlain Chicherit i Alex Winocq (Toyota) per segona vegada consecutiva. La tripulació francesa consolida el seu 5è lloc a la classificació general.

Els catalans

El català Lucas Cruz és el principal vencedor d’aquesta duríssima etapa, tercer avui i primer de la general amb el Tuareg a tocar. Yacopini – Oliveras han acabat setens l’etapa amb Nani Roma i Àlex Haro novens.

Laia Sanz ha acabat amb una ròtula del trapezi de la suspensió trencada i arrossegant la roda per l’arena en els últims 10 km de l’especial. Tot i això ha acabat dinovena de l’etapa i dissetena de la general.

SANZ Laia (spa), Astara Team, Astara CR6-T, FIA Ultimate, damage on her car Car during the Stage 11 of the Dakar 2024 on January 18, 2024 between Al Ula and Yanbu, Saudi Arabia

En la categoria Challenger (T3) tenim podi català a la general. Baciuska i Vidal han acabat l’etapa en cinquena posició i ascendeixen a la tercera plaça del podi després d’avançar a López – Latrach. Per darrere les coses continuen igual amb Rosa Romero en dotzena posició, Ral i Blanco en setzena i Foj – Rubí en divuitena.

En SSV (T4) Farrés continua en vuitena posició, acabant avui l’etapa segon, Ramilo – Solà son Top10, Eduard Pons- Jaume Betriu son quinzens i Joan Font vint-i-tresè.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments