Bahrain Raid Xtreme, 3 podis en 4 Dakars però amb regust agredolç

La victòria a l’última etapa del Ral·li Dakar, aconseguida per Sébastien Loeb i Fabian Lurquin, ha estat el reflex d’una cursa en què han lluitat molt i han acabat tenint menys de sort que Carlos Sainz i Lucas Cruz.

Per a Loeb, la cinquena victòria d’etapa d’enguany no serveix de res després de tot el que han fet per intentar guanyar. La parella va acabar a menys de nou minuts del segon lloc de la general i es va endur les medalles del tercer lloc amb un sabor agredolç.

Per a l’equip Bahrain Raid Xtreme, ha aconseguit el seu tercer podi en els quatre Dakars en què ha competit, després del seu debut el 2021, ocupant un cinquè lloc davant dos segons llocs en els últims dos anys.

nasser al attiyah prodrive dakar 2024 etapa 5 2
nasser al attiyah prodrive dakar 2024 etapa 5 2

El Prodrive Hunter va ser el primer a l’especificació «T1» al 2021, abans que apareguessin els «Ultimate» el 2022. El Prodrive Hunter ja ha guanyat 18 etapes del Dakar en els últims tres anys amb quatre pilots diferents. Però mai havien tingut una oportunitat tan bona com aquest any per endur-se el triomf final.

Està bé estar al podi, segur perquè després de 15 dies volíem lluitar per la victòria, però vam perdre oportunitats aquí i allà perquè el Dakar ens va donat el que el Dakar sempre té com a sorpresa. Ahir (penúltima etapa) pensàvem que ens anàvem a casa, però després vam tornar al ral·li i vam tornar a lluitar pel podi. Sincerament, no vam poder igualar els Audis, ja que van ser molt forts en la gestió del ral·li amb tres cotxes al final, així que no ens vam penedir. Ens vam esforçar, vam perdre una plaça ahir però al final està bé estar a la meta.

Loeb

Ha estat un Dakar molt difícil, però estem alleujats d’estar al final i al podi, tot i que estem una mica frustrats per no haver guanyat, ja que és el que hem vingut a fer aquí. En positiu, aquest any hem guanyat cinc etapes amb Seb, després de les set que va guanyar l’any passat, així que tenim opcions per guanyar amb el cotxe i l’equip. És un gran equip que sempre ha treballat molt per aconseguir l’èxit, ja que avui veiem un tercer podi al Dakar amb Hunter».

Gus Beteli, director de l’equip
Loeb Lurquin Prodrive BRX Hunter T1+ Bahrain Raid Xtreme etapa 6 Dakar 2024
Loeb Lurquin Prodrive BRX Hunter T1+ Bahrain Raid Xtreme etapa 6 Dakar 2024

Cada any ha estat molt diferent amb l’equip de Bahrain Raid Xtreme i el suport que hem rebut de Bahrain per arribar on som avui és extraordinari. Sí, no vam guanyar, però realment vam demostrar que som el cotxe més ràpid, l’equip amb més esperit esportiu, amb gent que no es rendeix”.

David Richards, director de Prodrive

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments