El fitxatge del segle: Hamilton a Ferrari

El rumor boig que ha sacsejat el món de la Fórmula 1 aquest dijous va ser confirmat per un comunicat de premsa oficial: Lewis Hamilton deixarà Mercedes a finals d’any per anar a defensar els colors de Ferrari a partir del 2025.

Una nota de premsa de Mercedes a les 19:58, una altra de Ferrari a les 20:11 i en l’espai de tretze minuts es va fer oficial el traspàs del segle. A partir del 2025, Lewis Hamilton serà pilot de la Scuderia Ferrari i, per tant, deixarà Mercedes després d’11 anys amb l’equip de fàbrica, 6 títols mundials i 82 victòries.

«El Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team i Lewis Hamilton es separaran al final de la temporada 2024»

De fet, Lewis ha activat una opció de sortida en el contracte anunciat l’agost passat i, per tant, aquesta temporada serà la seva última al volant de les fletxes platejades. Aquesta notícia posa fi a una relació de 17 anys a la F1 amb Mercedes-Benz i 11 anys amb l’equip de fàbrica.

En el seu comunicat, l’Scuderia Ferrari va ser molt més concisa, simplement va anunciar que tenia «el plaer d’anunciar que Lewis Hamilton s’incorporaria a l’equip el 2025, com a part d’un contracte plurianual«.

Lewis Hamilton a Ferrari des del 2025

Toto Wolff òbviament va reaccionar a l’anunci i va retre homenatge al seu campió.

«En termes de parella de pilots d’equip, la nostra relació amb Lewis s’ha convertit en la més exitosa que l’esport hagi conegut mai, i és una cosa que podem mirar enrere amb orgull».

Toto Wolff

Lewis sempre serà una part important de la història de Mercedes. Tanmateix, sabíem que la nostra associació arribaria a un final natural en algun moment, i aquest dia ja ha arribat. Acceptem la decisió de Lewis de buscar un nou repte i les nostres oportunitats de futur segueixen sent interessants de considerar. Però de moment, encara ens queda una temporada més per anar junts i estem centrats a córrer per oferir-li un 2024 fort».

Toto Wolff

Per la seva banda, el britànic es va comprometre a no defraudar el seu equip en aquesta temporada 2024 que serà, per tant, la seva última a Brackley.

“He passat onze anys extraordinaris amb aquest equip i estic molt orgullós del que hem aconseguit junts. Mercedes forma part de la meva vida des dels 13 anys. És un lloc on vaig créixer, així que la decisió de marxar va ser una de les més difícils que he hagut de prendre mai. Però ha arribat el moment de fer aquest pas i em fa il·lusió assumir un nou repte. Sempre estaré agraït pel suport increïble de la meva família Mercedes, especialment en Toto per la seva amistat i lideratge, i vull acabar amb una bona nota amb ells. Estic 100% compromès a aconseguir el millor rendiment possible aquesta temporada i a fer del meu últim any amb les Silver Arrows un any memorable».

Hamilton

El que ara és informació oficial va ser durant tot el dia de dijous un rumor boig que va fer entrar en pànic el gran circ de la Fórmula 1. Tot va començar amb un article del lloc italià Formu1a.uno, que indicava que Lewis Hamilton podria deixar el fabricant alemany per incorporar-se al seu homòleg italià l’any 2025.

A les 15:00 hores, la cadena anglesa va anunciar que s’havia fet una reunió a Brackley amb Toto Wolff (per telèfon) i James Allison, per anunciar als empleats de Mercedes la marxa del pilot estrella. Un traspàs que va sorprendre a tothom, inclosa la plantilla de l’equip.

Carlos Sainz, una sortida forçada

Ferrari

Aquesta és lluny de ser la primera vegada que el nom de Lewis Hamilton s’associa amb el de la Scuderia. Tan recentment com l’estiu passat, hi havia rumors d’interès mutu entre les dues parts, amb vista a l’arribada del número 44 a Maranello, però la formalització de l’extensió de Lewis amb Mercedes havia posat fi a tots els rumors. Tanmateix, sembla que les discussions van continuar, sobretot a través de Frédéric Vasseur. El britànic i el francès es coneixen molt bé i tenien un apreci mutu des de la seva col·laboració fa gairebé vint anys a ART Grand Prix, on van guanyar junts dos títols de campionat (F3 Euros Series el 2005 i GP2 Series el 2006).

A Ferrari, el 2025, farà equip amb Charles Leclerc, que recentment ha ampliat a llarg termini el contracte a Maranello. Mentre que Carlos Sainz, el contracte del qual finalitza a finals d’any, haurà de trobar un nou seient per continuar la seva carrera a la Fórmula 1.

Un gran moviment sense molts riscos

Es podria pensar que Lewis Hamilton arrisca poc en aquest fitxatge. Si guanya amb Ferrari, allargarà encara més la seva llegenda, però per si al contrari no ho aconsegueix i fracassa, passarà pel mateix lloc que d’altres campions com ho van ser Alonso i Vettel.

La pilota està en la teula de Ferrari, l’equip italià té ara la pressió en donar-li un bon cotxe per a la temporada 2026. És Ferrari i porten 20 anys sense guanyar.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments