Pons comença a traçar el camí cap al Dakar 2025

El pilot lleidatà alternarà un vehicle de la categoria T3 i un T1+ durant aquest 2024 abans de decidir en quin dels dos afrontarà el pròxim repte dakarià

Després de completar una de les edicions més dures del Dakar dels últims anys, Eduard Pons ja prepara la propera edició. El pilot ja està immers en un projecte ambiciós per al 2025, aquesta vegada amb un vehicle d’alt rendiment.

Pons planeja participar en diversos campionats internacionals i provar dos vehicles molt diferents per determinar quin s’ajusta millor a les seves necessitats.

Camí cap al Dakar 2025

La primera etapa del seu programa esportiu per al 2024 està a punt de començar a Aràbia Saudita, on recentment va completar el Dakar. Amb Jaume Betriu com a copilot, part fonamental de l’equip, competiran sota el colors de Past-Racing, liderada per Daniel Alonso.

El model escollit per a la propera Saudi Baja és el Taurus T3 Max, un vehicle de la categoria Challenger (T3) actualment el referent en aquesta classe. Millorant el SSV que van utilitzar el 2023, el Taurus ha demostrat la seva superioritat en les condicions més extremes, captant l’interès del duo català. Pons-Betriu volen posar a prova les seves capacitats, amb el suport tècnic de l’equip francès BBR, el mateix que va portar Cristina Gutiérrez a guanyar el Dakar.

Pons

Després de la Saudi Baja, l‘acord amb Past-Racing dibuixa un programa centrat en la participació en tres curses amb un cotxe de categoria Ultimate, el màxim nivell de la disciplina. El debut amb la Ford Ranger T1+ està programat per a la tercera prova del W2RC, el BP Ultimate Rally-Raid a Portugal i Espanya al començament d’abril.

Sense temps per descansar, Eduard i Jaume competiran en dues cites consecutives del Campionat d’Europa de Bajas, a Extremadura i Itàlia respectivament. Això marca el punt mig de la temporada 2024, on avaluaran la trajectòria del seu programa esportiu.

Segons Pons:

«Al juliol decidirem si encarem el Dakar 2025 amb un vehicle de la categoria Ultimate (T1+) o Challenger (T3), segons la nostra adaptació i el pressupost de l’equip».

Pons-Betriu continuaran abraçant nous reptes, competint a la categoria que els ha unit, sempre amb la vista posada en el ral·li més dur del planeta. El seu rendiment en el primer semestre de l’any marcarà el desenllaç de la temporada i serà la base del seu assalt distintiu al Dakar un cop més.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments