Al-Rajhi aconsegueix el triomf a la Saudí Baja i presenta la seva candidatura al títol 2024

El pilot saudita Yazeed Al-Rajhi i el seu copilot alemany Timo Gottschalk van tenir un començament perfecte a la seva carrera per guanyar la Copa del Món FIA de Bajas 2024 en aconseguir una ajustada victòria a la Saudí Baja organitzada per la Federació Saudita d’Automobilisme i Motociclisme (SAMF).

El pilot de l’Overdrive Racing amb el Toyota Hilux va guanyar el pròleg i la primera etapa a través del desert d’An-Nafud, però es va veure pressionat per João Ferreira i Filipe Palmeiro. El duo portuguès va guanyar l’etapa de 164 km amb el seu Mini John Cooper Works de X-Raid i va ser capaç de superar el company d’equip d’Al-Rajhi, Rokas Baciuška i Oriol Vidal, que se li va escapar la per tan sols 38 segons.

Al-Rajhi és ara el participant més palmarès de la història de la prova, amb set victòries amb cinc fabricants de cotxes diferents. El copilot d’Al-Rajhi, Gottschalk va guanyar la prova per quarta vegada, després d’acompanyar Nasser Al-Attiyah el 2011 i Al-Rajhi el 2015 i 2016.

xraid baja aràbia saudita 2024 mini ferreira

«Estic molt content. Un ral·li molt divertit i la meva setena victòria. Sempre és agradable guanyar aquí. Mai vaig pensar que em convertiria en un especialista en Baja o en cross-country, però la meva primera victòria aquí em va obrir els ulls a aquest tipus de curses. Gaudeixo molt. Ara me’n vaig de les dunes als Alps per esquiar una mica… i després tornaré a les carreres per a l’Abu Dhabi Desert Challenge».

Al-Rajhi

L’argentí Juan Cruz Yacopini i el seu copilot, el català, Daniel Oliveras van ser els segons més ràpids a l’última etapa i van arribar a meta en quarta posició de la general.

Rokas Baciuška oriol vidal Toyota

El cinquè millor temps en l’última etapa va permetre a Dania Akeel desplaçar el seu antic company d’equip a Can-Am, Fernando Álvarez, i aconseguir la vuitena posició en la primera participació als comandaments d’un Toyota Hilux d’Overdrive Racing a la categoria Ultimate.

Èxit per a Saleh Al-Saif a la Challenger

Salih Al-Saif només ha estat derrotat una vegada en aquest esdeveniment des del 2020. El saudita i el seu copilot qatarià Nasser Al-Kuwari es van sobreposar a un ensurt inicial i van assaltar la victòria a la categoria Challenger en un G Rally Team OT3 i van acabar cinquens a la general, 11min 41seg per davant del seu rival més proper, el sisè classificat João Dias al Santag Racing Can-Am Maverick pilotat per South Racing.

Els problemes amb la bomba de combustible del primer dia van arruïnar l’oportunitat d‘Eduard Pons i Jaume Betriu de lluitar pels honors a la categoria Challenger amb el seu Taurus T3 Max.

Fernando Álvarez triomfa entre SSV

fernando alvárez baja saudí 2024 can-am

Fernando Álvarez i el seu copilot francès Xavier Panseri van aconseguir la novena posició a la general amb el seu Can-Am Maverick XRS Turbo RR de South Racing i van liderar la categoria SSV. Alexander Toril Boquoi va acabar segon amb el seu Can-Am de l’Escuderia JMP Racing i el qatarià Ahmed Al-Kuwari va ser tercer.

La copa del món de Bajes continuarà a Grècia del 23 al 25 de maig.