Lancia inicia una nova era amb l’Ypsilon

Lancia, amb una història de 117 anys, representa l’elegància italiana amb els seus vehicles emblemàtics que han captat l’atenció de persones d’arreu del món. Des de l’elegant Flaminia i l’Aurelia B24 Spider fins als models d’alt rendiments com el Delta, Stratos i 037, Lancia ha deixat una empremta indeleble en la història de l’automoció. Després d’una fase de menor brillantor, ara arriba una nova era.

Embarcant-se en un renaixement, Lancia revela un pla estratègic a 10 anys amb l’objectiu de potenciar la marca. Amb arrels en la innovació i el disseny atemporal, els principis bàsics de Lancia ara inclouen la sostenibilitat, l’enfocament al client i la responsabilitat social.

La primera mostra d’aquest nou pla és el Lancia Ypsilon. Es tracta del primer cotxe 100% elèctric de la marca. El model representa l’entrada a l’era de la mobilitat elèctrica, incorporant la seva visió en termes d’autonomia, temps de càrrega i eficiència per a un rendiment líder al mercat.

Amb un tren de propulsió de 156 CV/115 kW i una bateria de 51 kWh, que el converteix en un dels millors de la seva categoria en el segment de l’hatchback premium B, el Nou Ypsilon té una autonomia de fins a 403 km en el cicle combinat WLTP, amb una càrrega de 24 minuts (del 20% al 80%) o suficient per 100 km en 10 minuts. El consum de combustible del cotxe se situa entre 14,3 i 14,6 kWh per cada 100 km.

La clara i ambiciosa estratègia d’electrificació de Lancia inclou el llançament de tres nous models, un cada dos anys. D’acord amb el pla estratègic «Dare Forward» de Stellantis, a partir del 2026, Lancia només llançarà models 100% elèctrics.

El Nou Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina, disponible a Itàlia en unitats certificades i numerades fins a 1906, ret homenatge a l’any de fundació de Lancia, consolidant la col·laboració entre dues marques de renom.

Creat amb una minuciosa atenció als detalls, l’Ypsilon Cassina presenta un interior de vellut blau fet de fil 100% reciclat, adornat amb un patró distintiu de «canelons» i doble costura. L’exterior presenta un disseny elegant i contemporani, amb el blau Lancia perfectament integrat a la carrosseria i les llandes d’aliatge.

Una de les característiques més destacades és la petita taula «tavolino» multifuncional de Cassina, un element plàstic que transforma la cabina en un espai acollidor i còmode que recorda una sala d’estar italiana. Aquest èmfasi en la comoditat i la reinterpretació de la tradició és evident en tot el disseny del cotxe, amb seients elèctrics, de massatge i calefactables que garanteixen una experiència de conducció de luxe.

També incorpora tecnologia innovadora com el sistema d’infoentreteniment S.A.L.A. i conducció autònoma de nivell 2 per a una major seguretat i comoditat. A més de les seves característiques avançades, l’Ypsilon destaca com un cotxe de ciutat intel·ligent, amb sistemes d’assistència a l’aparcament i pantalles digitals personalitzables per a una experiència de conducció optimitzada. Aquest model marca l’inici del renaixement de la marca Lancia, alineant-se amb l’estratègia d’electrificació de Stellantis i marcant un atrevit pas endavant per a la icònica marca italiana.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments