62 cotxes i 14 fabricants a les 24 h de Le Mans 2024

Les xifres i els detalls la llista d’inscrits per a les 24 Hores de Le Mans 2024, revelada aquest dilluns per l’ACO i la FIA.

La graella de les 24 Hores de Le Mans es tornarà a omplir-se l’any 2024: a la sortida de la prova de Sarthe, el proper dissabte 15 de juny, seran 186 els pilots que competiran per la victòria final de la 92a edició de Le Mans

Per tant, els 62 garatges del circuit de la Sarthe estaran ocupats durant les properes 24 Hores de Le Mans. Entre els 62 cotxes, hi haurà 23 Hypercars, 16 LMP2 i 23 LMGT3. La primera categoria de la resistència no ha estat mai tan plena des de la creació del WEC, i estarà representada per sis Porsche, tres Cadillac, tres Ferrari, dos Toyota, dos Peugeot, dos Lamborghini, dos Alpines, dos BMW i un Isotta Fraschini.

5 catalans

Els catalans estarn presents en totes les categories. Miguel Molina al volant de l’hypercar de Ferrari, el 499P. El pilot barceloní farà equip amb l’italià Antonio Fuoco i el denés Nicklas Nielsen. El doble campió de l’IndyCar, Alex Palou, serà present per primera vegada amb el segon Cadillac, farà equip amb Alex Lynn i Earl Bamber.

En la categoria LMP2 tindrem al guanyador de la temporada passada, Albert Costa, amb l’equip Nielsen Racing amb uns companys encara per determinar.

Entre els LMGT3 serà on tindrem més representació amb Alex Riberas formant part de l’equip Heart of Racing. El català compartirà el volant de l’Aston Martin Vantage AMR LMGT3 amb l’americà Ian James i l’italià Daniel Mancinelli. L’altre representant en aquesta categoria serà Daniel Juncadella amb l’equip TF Sport i al volant del Corvette Z06 LMGT3.Rque compartirà amb el japonès Hiroshi Koizumi i el francés Sébastien Baud.

3 pilots femenines

le mans alpine wec

Aquesta és una de les úniques xifres a la baixa respecte al 2023: hi haurà menys dones a l’inici de les 24 Hores de Le Mans 2024. Si l’any passat n’hi havia cinc, només en queden tres a la primera llista de participants a l’esdeveniment de la Sarthe. Totes tres estan units sota la bandera d’Iron Dames, amb el trio Sarah Bovy – Michelle Gatting – Doriane Pin a bord del Lamborghini Huracán EVO2 número 85.

7 reserves

Més enllà dels 62 equips oficials, 7 equips estan preparats en cas de retirada o deserció d’última hora. Entre ells, trobem un Hypercar: Proton Competition podria entrar en un segon Porsche 963 amb Gianmaria Bruni. També hi ha tres equips a LMP2 i tres a LMGT3, entre ells l’Oreca de l’equip Inter Europol Competition.

Corvette Racing le mans 2023

16 ex F1 i un campió

Dels 186 pilots de la llista d’inscrits, 16 ja han tingut experiència a la Fórmula 1 i han competit almenys en un Gran Premi al llarg de la seva carrera. És el cas de Sébastien Bourdais, Jack Aitken (Cadillac), André Lotterer (Porsche), Will Stevens, Jenson Button (Jota), Kamui Kobayashi, Sébastien Buemi, Brendon Hartley, Nyck de Vries (Toyota), Stoffel Vandoorne, Jean – Éric Vergne (Peugeot), Romain Grosjean, Daniil Kvyat (Lamborghini), Mick Schumacher (Alpine), Antonio Giovinazzi (Ferrari) i Robert Kubica (AF Corse) a Hypercar. Jenson Button també serà l’únic campió del món de F1 en actiu a Le Mans.

12 guanyadors a Le Mans

Finalment, entre els 186 pilots, només 12 ja han provat la victòria general a les 24 Hores de Le Mans: André Lotterer (2011, 2012 i 2014), Mike Conway (2021), Kamui Kobayashi (2021), José Maria Lopez (2021) , Sébastien Buemi (2018, 2019, 2020 i 2022), Brendon Hartley (2017, 2020 i 2022), Ryo Hirakawa (2022), Neel Jani (2016), Earl Bamber (2015 i 2017), així com el Guidi Pier trio Alessandro – James Calado – Antonio Giovinazzi, guanyador amb Ferrari el 2023.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments