Johanson, arribar i moldre al JWRC

El Campionat Júnior WRC ha celebrat l’aparició del seu últim jove talent després que Mille Johansson aconseguís el diumenge la victòria en el seu debut al Ral·li de Suècia.

Als seus 18 anys i competint per primera vegada al Campionat del Món de Ral·lis, Johansson va aconseguir la primera posició al sisè tram de la prova, i va anant ampliant el seu avantatge per acabar guanyant per 48,9 segons.

Johansson, un dels 19 participants, va batre Romet Jürgenson, membre del programa FIA Rally Star, i Eamonn Kelly va completar el podi de la categoria amb Ford Fiesta Rally3 de M-Sport Poland.

Fins a set pilots van aconseguir punts extra en aconseguir algun escratx al llarg del cap de setmana, Johansson va completar el seu ral·li de casa amb vuit punts addicionals després de marcar el ritme més ràpid en vuit ocasions al costat del seu copilot, Johan Grönvall.

Jürgenson Ford Fiesta Rally2 JWRC

Johansson espera ara que el seu èxit a Suècia convenci més socis perquè donin suport al seu repte al Júnior WRC, després que revelés que encara no ha aconseguit el pressupost complet necessari per a la temporada de cinc proves, que continuarà a Croàcia del 18 al 21 d’abril.

«No pensava que fos el més ràpid, però les sensacions van ser molt bones tot el cap de setmana, només alguns petits errors de pilotatge que m’han fet perdre una mica de temps, però ho hem recuperat i hem tingut un ritme fort tot el cap de setmana»

Johansson

«De moment no tenim pressupost [per continuar], així que espero que algú s’uneixi a nosaltres. Ja veurem, però m’encantaria [seguir]».

Johansson

Jürgenson va ser el novè estonià a aconseguir un podi al Junior WRC i el tercer a fer-ho en el seu debut. Va aconseguir tres punts per escratx de camí a la segona posició, amb més de tres minuts d’avantatge sobre l’irlandès Eamonn Kelly.

Kelly Ford Fiesta Rally3 Suècia 2024

El canari Raúl Hernández, que va guanyar la primera cronometrada, va acabar quart per davant del belga Tom Rensonnet i del xilè Geraldo Rosselot, que va ser sisè en el seu debut al Junior WRC i el més ràpid la Power Stage amb què va finalitzar el ral·li.

El campió romanès de l’ERC Junior 2023, Norbert Maior, va ser novè al seu pas a nivell mundial com a premi per aconseguir el títol europeu amb la seva germana com a copilot, Francesca Maior.

Roberto Blach va acabar 11è després d’una sortida i d’haver-se reenganxat diumenge al matí. Fabio Schwarz, que ocupava la tercera posició després de la primera etapa, no va poder acabar, retirant-se amb danys després de colpejar un banc de neu al setzè tram.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments