Solberg i Skoda s’emporten el WRC2 al Rally Suècia 2024 davant dels Toyota

Gran favorit a casa a Suècia, Oliver Solberg no va decebre en el Rally2, dominant en gran part als seus oponents, principalment amb el nou Toyota Yaris Rally2.

Des de l’inici de la prova, i en les condicions més difícils, el suec va poder marcar grans diferències. Ja ben establert al capdavant divendres al vespre, el pilot d’Skoda va poder gestionar el seu avantatge fins al diumenge.

Darrere d’ell, un quartet de Yaris Rally2 va animar la major part de l’esdeveniment. Finalment, el segon lloc va ser per a Sami Pajari, guanyador d’un bonic duel contra l’estonià Georg Linnamäe, autor de la seva millor actuació de la seva carrera.

Georg Linnamäe – James Morgan

El Toyota GR Yaris Rally2 va demostrar molta més velocitat en aquesta segona prova que al Monte-Carlo amb quatre cotxes que van acabar entre els cinc primers de la categoria i els 10 primers de la general.

Els quatre cotxes van estar involucrats en una estreta lluita durant la major part de l’esdeveniment, amb Sami Pajari que va acabar segon al WRC2 per a Printsport, per davant de Georg Linnamäe (RedGrey), Roope Korhonen (Rautio Motorsport) i Mikko Heikkilä (TGS).

El més destacat per aquest jove cotxe japonès va ser l’escratx absolut en el cinquè tram de la prova en mans de Linnamäe. Ara arriben les curses de terra, i sí, tenint en compte que és la superfície majoritària del WRC, veurem el rendiment real.

Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen

Amb l’únic Hyundai i20N Rally2 que va participar, Emil Lindholm, campió del món WRC2, va patir de valent. Al volant d’un cotxe que ha caigut en renimdent en comparació amb la temporada passada, el finlandès mai va estar en els temps. Nicolas Ciamin i Teemu Suninen esperen nombroses evolucions previstes per a aquest cotxe per a les properes curses.

Jan Solans va acabar la prova en dotzena posició després d’abandonar per un problema elèctric en l’enllaç cap a l’últim tram de la primera jornada. Després de reenganxar-se, en Jan aconseguia un escratx entre els WRC2 en el segona pas pel tram de Sarsjöliden.

Jan Solans – Sanjuan

Classificació WRC2

1Rossel25 25
2Solberg 2525
3Lopez18 18
4Pajari 1818
5Gryazin15 15
6Linnamäe 1515
7Ciamin12 12
8Korhonen 1212
9Lefebvre10 10
10Heikkilä 1010
11Solans8 8

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments