La FIA torna a atorgar al Circuit de Barcelona – Catalunya la màxima acreditació mediambiental

El 2015, el Circuit es va convertir en el primer traçat de Fórmula 1 guardonat amb el nivell d’Excel·lència per la FIA gràcies al seu compromís amb la sostenibilitat

La FIA ha renovat l’Acreditació Mediambiental de Tres Estrelles concedida al Circuit de Barcelona-Catalunya pel programa de sostenibilitat. El traçat català continua mostrant una implicació mediambiental pionera al món de l’esport i dels circuits, després de vuit anys de reconeixement.

El 2015, el Circuit es va convertir en el primer traçat de Fórmula 1 a obtenir l’acreditació de nivell Excellence del Programa de Sostenibilitat de la FIA. Aquest projecte té com a objectiu millorar la sostenibilitat a l’automobilisme mundial i proporciona un marc per a la gestió mediambiental dels diferents grups d’interès i ofereix iniciatives per avançar en aquest camp d’actuació.

La FIA ha certificat que la direcció del Circuit de Barcelona-Catalunya ha demostrat un compromís a llarg termini amb la millora contínua en accions sostenibles, havent rebut la primera certificació ISO 14001 el 2008. A partir del 2021, també compta amb la certificació ISO 20121:2013 d’esdeveniments sostenibles per als Grans Premis de F1 i MotoGP i les principals competicions internacionals que acull, així com l’etiqueta Biosphere. A més, l’estudi «Racing towards a futura sustainable. Review of the sustainability performance of international racing circuits» realitzat per la consultora Enovation Consulting, situa el Circuit al top 2 dels circuits més sostenibles del món d’un total de 97.

Al seu informe, la FIA ha destacat que entre les accions dutes a terme, el Circuit ha promogut la mobilitat sostenible, ha desenvolupat una gran estratègia de comunicació que utilitza diferents mitjans i esdeveniments i ha aconseguit cobrir el 33% de la demanda energètica anual del circuit a través de la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum públic més gran de Catalunya, a més, ha contribuït a augmentar la conscienciació, educació i participació ambiental de la societat i dels grups d’interès implicats en les seves activitats, així com a millorar l’ús del transport públic i del cotxe compartit per als espectadors i l’ús del vehicle elèctric per a tot el personal que treballa permanentment al Circuit”.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments