Bulacia s’emporta la primera de la Toyota Iberian Cup 2024 a Fafe, Bassas segon

El Trofeu monomarca organitzat per Toyota Espanya, Toyota Portugal i MSI va comptar amb 10 inscrits la cita inaugural de la temporada a Fafe el passat cap de setmana.

El bolivià, que farà 22 anys a l’agost i ja va acabar tercer a l’edició del 2023, també lidera la classificació Júnior, reservada a pilots menors de 24 anys.

El ral·li va començar divendres a la tarda, amb una primera etapa amb una mica més de 22 quilòmetres cronometrats i unes condicions meteorològiques adverses. La presència de neu als trams de la comarca de Boticas va contribuir que el terreny estigués tremendament enfangat i, per tant, augmentessin les dificultats per als equips participants.

Bruno Bulacia i Gabriel Morales, de CSM Automoció, van brillar amb llum pròpia, conquerint la primera posició de la Toyota Gazoo Racing Iberian Cup a Fafe. Tot i acabar sent una victòria còmoda, aquesta no es va consolidar fins ben entrada la segona etapa, quan els dos primers classificats, els portuguesos Miguel Campos, primer, i Ricardo Costa, després, es veien obligat a abandonar. El primer per problemes de frens en el cinquè tram i el segon per un accident en el setè quan estava en plena lluita amb el petit dels Bulacia.

El duo format per Pep Bassas i Manel Muñoz de l’equip IPPON Motor Vallés va demostrar un gran ritme aconseguint una meritòria segona posició en la classificació. La seva actuació els permet sumar punts importants de cara al campionat i demostra el talent del pilot català després de mesos apartat de la competició.

En tercera posició va acabar Javi Villa. Mentre que Bulacia va acabar en una excel·lent 14a posició de la general d’un ral·li que també era la prova inaugural del Campionat de Portugal.

Campionat ajustat

Bassas Muñoz Toyota Yaris Fafe
Toyota Gazoo Racing Iberian Cup

Amb la victòria i 4 punts de bonificació per haver guanyat 4 dels 11 trams cronometrats, Bruno Bulacia és el primer líder de la copa, amb 25 punts (21+4). El pilot de CSM Automoció compta amb 6 punts d’avantatge sobre Josep Bassas, que suma 1 punt de bonificació per haver guanyat el darrer tram, per a un total de 19 (18+1).

La pròxima sobre asfalt

Després dels trams de terra d’aquest Ral·li Serras de Fafe, la TOYOTA GAZOO Racing Iberian Cup disputarà la segona prova els dies 6 i 7 d’abril, sobre l’asfalt del Ral·li Internacional Sierra Morena, a Andalusia.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments