Porsche marca el millor registre en el pròleg del WEC 2024

La primera cursa de la temporada es disputarà aquest cap de setmana a Qatar

Frederic Makowiecki va ser el pilot que va registrar el millor temps durant els dies de proves col·lectives del Campionat del Món de Resistència (WEC) a Bahrain. El pilot de Porsche Penske Motorsport ha estat el més ràpid a la pista en les dues sessions de l’última jornada del Pròleg, que acaba amb un Porsche 963 al capdavant de la taula de temps en les quatre sessions de proves celebrades durant els dos dies.

Frederic Makowiecki va marcar el ritme en l’última sessió amb un temps d’1:40.404s, superant la millor marca fins al moment, que havia aconseguit Callum Ilott, amb el Porsche de l’equqip privat JOTA, dilluns a la nit.

Encara a la tercera sessió del Pròleg, celebrada durant la matinada a Portugal, Frederic Makowiecki ja havia marcat el millor temps, amb una marca d’1:41.223s, 0.037s més ràpid que el pilot del Peugeot 9X8 nº94 Stoffel Vandoorne.

porsche 963 JOTA Qatar pròleg 2024
Porsche

Cadillac gairebé va privar a Porsche dels quatre millors registres consecutius, ja que Alex Lynn va estar a només 54 mil·lèsimes del millor temps amb el Cadillac número 2. El Top 3 el completa el Ferrari privat, el que opera AF Corse, gràcies a Yifei Ye. Els dos Ferrari oficials han acabat darrere, en 4a i 5a posició. El Ferrari 499P número 50 on es troba enquadrat el català Miguel Molina va ser el cotxe que va completar més voltes en aquesta sessió, amb 84 voltes completades.

ferrari 499p molina hypercar pròleg càtar 2024
Ferrari

Els dos Peugeot 9X8 van acabar finalment en 7è i 8è lloc. La marca del lleó ha completat les voltes sense dificultat, amb un total de 149 girs en l’última sessió. Malgrat un problema mecànic que es va produir al número 35, Alpine ha continuat acumulant voltes amb el nou A424. Si els temps encara estan lluny dels millors, el fabricant francès va poder completar 134 voltes el dimarts a la tarda.

alpine_pròleg_qatar_2024
Alpine

En LMGT3, D’station Racing confirma i marcava el millor temps per segona vegada consecutiva gràcies a Erwan Bastard amb l’Aston Martin número 777, en 1’54”778, per davant del Ferrari Vista AF Corse número 54 per només una dècima.

La propera vegada que els cotxes surtin a la pista, divendres 29 de febrer, serà per a la primera sessió d’entrenaments lliures dels 1812 km de Qatar, la cursa inaugural del calendari WEC 2024, que tindrà lloc el dissabte 2 de març a les 9 del matí.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments