Finlàndia recupera Ouninpohja per al 2024

El Ral·li Finlàndia 2024 ha presentat el seu recorregut amb 20 trams cronometrats incloent la llegendària Ouninpohja, de 33 quilòmetres.

El ral·li de Finlàndia del 2024 promet una experiència «nova» per al WRC, del 1 al 4 d’agost del 2024. Encara que, en realitat, no del tot nova. El recorregut del «Ral·li dels 1000 llacs» s’ha presentat a Helsinki aquest dimarts.

Comparat amb l’any anterior, s’ha renovat en més d’un 60%, amb un 12% del recorregut que no s’ha utilitzat des de l’any 1997. Jyväskylä recuperarà el seu paper central, acollint les cerimònies de sortida i arribada, el parc d’assistència i la super especial Harju per obrir el ral·li el dijous.

La llegenda reviu: Ouninpohja

Sens dubte, el punt àlgid del Ral·li de Finlàndia 2024 serà la tornada d’una cronometrada llegendària: Ouninpohja. Aquesta especial s’ha guanyat la seva reputació pels seus salts i revolts de gran velocitat. Des del 2016, no s’ha inclòs en el recorregut, però el 2024 serà diferent. S’hi competirà dues vegades, en una versió actualitzada de 33 quilòmetres (SS13 i SS16), en sentit invers de l’habitual.

En total, el recorregut cronometrat abraça 305 quilòmetres repartits en 20 trams. Divendres serà el dia més llarg, amb més de 115 quilòmetres cronometrats.

«Estic convençut que aquest recorregut és excepcional en tots els sentits i un dels millors que hem tingut mai. Hem dissenyat les especials per oferir una experiència accessible i emocionant als espectadors, mentre gaudeixen del millor del ral·li. La sostenibilitat i la comunitat són prioritàries per a nosaltres. Per això, hem planificat la nostra ruta per al 2024 amb gran cura. El resultat és un esdeveniment que no només beneficia les comunitats locals, sinó també la gran família global del ral·li.

Kai Tarkiainen, director del Ral·li Finlàndia

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments