Les Illes Canàries tindran una prova del WRC el 2025 i el 2026

Seguint els passos de Letònia i Polònia, que han utilitzat el camí del Campionat d’Europa de Ral·lis per fer el salt al WRC pel fet de compartir el mateix promotor, el Rally Islas Canarias passarà de l’ERC al WRC a 2025 i 2026.

A més de mantenir converses amb Paraguai, Aràbia Saudita i Irlanda, el Promotor del WRC ha arribat a un acord amb els organitzadors del ral·li de les Canàries.

Corregut per primera vegada el 1977, conegut com a Corte Inglés, el Islas Canarias ha format part de l’ERC des del 2016 i espera celebrar la seva 50a edició el 2026, com a part del calendari del mundial que tant anelava. Està previst que es corri exclusivament a Gran Canària el 2025, abans d’ampliar-se per incloure altres illes en el 50è aniversari.

Per primera vegada no serà la Costa Brava ni la Costa Daurada les que acolliran el Mundial (com ho van fer entre el 1991 i el 2022), sinó l’illa volcànica de les Illes Canàries al bell mig de l’oceà Atlàntic.

Organitzat des de l’any 1977, aquest ral·li, que durant molt de temps es va anomenar El Corte Inglés pel nom del seu patrocinador, va pertànyer molt aviat al Campionat d’Europa (1982). Després es va incorporar a l’IRC (2010) i finalment a l’ERC el 2016. Durant uns quants anys, havia mostrat les seves ambicions d’incorporar-se al WRC.

Portar el Rally Islas Canarias al WRC ha estat la recompensa a molts anys de treball. Era un objectiu desitjat per diverses generacions, i ara, juntament amb WRC Promoter, s’ha convertit en alguna cosa a l’abast de la mà.

Germán Morales, CEO de la promotora de l’esdeveniment Club Deportivo Todo Sport.

Des de que correm el Campionat d’Europa de Ral·lis ens han quedat pocs dubtes sobre les capacitats de l’equip de gestió del ral·li per córrer aquest ral·li l’any que ve al calendari del WRC»

Director General de WRC Promoter, Jona Siebel

Estem entusiasmats de tenir Espanya de tornada al calendari del WRC i ens anima veure que la nostra estratègia clarament definida de tenir una oportunitat perquè els esdeveniments de l’ERC tinguin una via d’accés al WRC està donant els seus fruits, ja que el Rally Islas Canarias segueix Letònia i Polònia el 2024.

Director General de WRC Promoter, Jona Siebel

Una entrada i molts interrogants

Dins del calendari, aquesta arribada planteja diversos interrogants sobre la resta de proves sobre aquesta superfície. Monte-Carlo, Japó, Croàcia i Europa Central poden estar en perill, mentre que aquesta decisió també pot posposar l’arribada d’Irlanda.

Durant molts anys es va afirmar que el promotor no volia curses en illes al seu calendari per la incertesa que provoca en termes logístics, amb aquest anunci potser es marca un canvi de filosofia.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments