La regularitat arriba als trams de terra de Catalunya

La nova proposta que presenta la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) per al Campionat de Catalunya en Ral·lis de Terra portarà la regularitat als trams de terra.

Aquesta nova modalitat obre les portes a tots aquells cotxes que poden participar tant en el Campionat de Catalunya de Regularitat Sport (RS) i Regularitat (R) de ral·lis d’asfalt, com als cotxes tot terreny amb 25 anys o més d’acord amb la normativa vigent.

Amb l’interès que cada cop més genera la regularitat a casa nostra, aquesta proposta pot ser una gran pilota d’oxigen per als organitzadors de proves sobre terra, ja que que podrien veure com s’amplien les seves llistes d’inscrits gràcies als participants en aquesta modalitat.

Com funcionarà?

Els participants podran marcar el seu propi ritme, amb velocitats mitjanes màximes de 50 km/h per a la Regularitat Sport i 35 km/h per a la Regularitat. Amb els camins tancats i seguint els cotxes del Campionat de Catalunya de Terra, es farà servir el sistema ‘a calcar’.

La primera passada per les cronometrades serà en mode reconeixements, no puntuable, que permetrà als equips prendre referències de temps i conèixer el recorregut. En les passades següents, els participants hauran de seguir les mitjanes de referència establertes durant aquesta primera passada de reconeixements, tant als punts de control com a l’arribada.

Copes i trofeus

La Federació Catalana d’Automobilisme ha establert per aquest any les següents Copes i Trofeus de Catalunya en les modalitats de Regularitat Sport i Regularitat, per l’especialitat de Ral·lis de Terra:

 • Copa de Catalunya de Regularitat Sport per pilots de ral·lis de terra.
 • Copa de Catalunya de Regularitat Sport de copilots de ral·lis de terra.
 • Copa de Catalunya de Regularitat per pilots de ral·lis de terra.
 • Copa de Catalunya de Regularitat per copilots de ral·lis de terra.
 • Trofeu de Catalunya per a cada Grup (Pre-75, Pre-85, Pre-93 i TT) de Ral·lis de Terra de Regularitat Sport.
 • Trofeu de Catalunya per a cada Grup (Pre-75, Pre-85, Pre-93 i TT) de Ral·lis de Terra de Regularitat.

Davant una situació on hi pugui haver un excés d’inscripcions en una prova, la FCA ha explicat que tindran preferència els pilots que estiguin classificats en el Campionat. La primera cursa puntuable per al campionat serà el mes que ve al Ral·li de Terra Conca de Barberà – Ral·li del Trepat.

Calendari

 • 6-7 d’abril – La Conca de Barberà
 • 15-16 de juny – Lloc a definir
 • 7-8 de setembre – Memorial Abel Puig
 • 9-10 de novembre – Ciutat de Tàrrega
 • 30 novembre 1 de desembre o 7 i 8 de desembre – Ral·li de Vidreres

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

7 COMENTARIOS

Subscriu-te
Notificació de

7 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments
Vicens Lopez Sanchez
1 Mes fa

Sabem si, amb turisme és pot fer?

MotorEsport.cat
1 Mes fa

Vicens Lopez Sanchez ho diu a la noticia «Aquesta nova modalitat obre les portes a tots aquells cotxes que poden participar tant en el Campionat de Catalunya de Regularitat Sport (RS) i Regularitat (R) de ral·lis d’asfalt, com als cotxes tot terreny amb 25 anys o més d’acord amb la normativa vigent.»

Vicens Lopez Sanchez
1 Mes fa

MotorEsport.cat merci

Jordi Vidiella
1 Mes fa

Ara hi ha qui inventa la sopa d’all,… Pregunteu-li a un crack com en Vicenç Llenas Pinsach

Lluis Roura
1 Mes fa
Reply to  Jordi Vidiella

Jordi Vidiella aquet la ven trobada ! Fot molts calers

Jordi Vidiella
1 Mes fa
Reply to  Jordi Vidiella

Lluis Roura s’ho treballa, a on es el problema? Si tu ho saps fer, fes-ho

Lluis Roura
1 Mes fa
Reply to  Jordi Vidiella

Jordi Vidiella problema cap !