Suárez i Škoda guanyen a Lorca en una disputada primera cita del SCER 2024

Pepe López es sortia en el penúltim tram quan lluitava pel segon lloc

La presència de la pluja de forma intermiten va donar més emoció a la cita

José Antonio Suárez – Alberto Iglesias van començar el Súper Campionat d’Espanya de Ral·lis de la mateixa manera que el van acabar, guanyant. Els asturians amb l’Skoda Fabia Rs Rally2 es van endur els XIII Rally Tierras Altas de Lorca a més del TC Plus que els dona el ple de punts en aquesta primera cita de la temporada. Suárez va aconeguir forjar el seu triomf en un quart tram on va deixar al seu principal rival fins aquell moment, Pepe López, quasi 20 segons.

Alejandro Cachón – Borja Rozada van començar molt forts la prova murciana emportant-se el trams de qualificació divendres al migdia, la qual cosa els va permetre seleccionar la posició de sortida per dissabte. Els de Toyota no podien amb el ritme de l’actual campió de l’especialitat però s’emportaven dos millors registres.

Cachon Toyota Yaris Rally2Rally2 SCER Lorca 2024
Francesc Rodríguez

Diego Ruiloba – Ángel Vela van acabar en tercera posició per davant dels mundialistes Gus Greensmith – Jonas Andersson en la seva lluita particular pel tercer esglaó del podi. Els asturians de Citroën van reeditar el podi de la passada edició fent un ral·li de menys a més.

Efrén Llarena – Sara Fernández completaven el top5, seguits per Óscar Palomo – Sergio Fernández i Alejandro Mauro – Adrián Pérez.

Sergi Pérez Axel Coronado Hyundai i20 Rally2 SCER Lorca 2024
Francesc Rodríguez

Els Hyundai de TerraTraining Motorsport presents en aquesta cita no van gaudir del debut esperat. Sergi Pérez – Axel Coronado quedaven fora en el segon tram per una petita sortida de pista després d’un primer tram molt bo de la parella catalana. Mentre que Pepe López – David Vázquez, que havien marcat els dos millors tems en els trams inaugurals de la cita murciana, es sortien en la penúltima especial, quan s’estaven jugant la segona posició.

Primera del CERT

Vinyes Mercader Hyundai i20 Rally2 Lorca SCER 2024
Francesc Rodríguez

Després del integrants del podi, els pilots inscrits al CERT eren José Luis Peláez – Alberto Chamorro que van acabar en vuitè lloc amb l’Škoda Fabia RS Rally2, seguits pel Hyundai i20 N Rally2 de Joan Vinyes – Jordi Mercader, amb els quals van estar lluitant cada tram.

Alexander Villanueva – José Murado han finalitzat desens de la general; a continuació han acabat Xavier Vidales – Jordi Hereu, amb un altre Škoda Fabia RS Rally2, i Oriol Gómez – Andrés Blanco, als quals els tocava la dura tasca d’obrir pista al volant d’un dels nous Ford Fiesta Rally2 de Past-Racing. Marc Comas i Carla Salvat van fer un bon ral·li acabant de setzena posició.

Bona actuació també per als catalans Jesús Jiménez i Nacho Paz al volant del Renault Clio Rally4, acabant en 21a posició.

Les copes amb bona representació catalana

Vinyes Mercader Hyundai i20 Rally2 Lorca SCER 2024
Francesc Rodríguez

Sito Español – Lorena Romero han protagonitzat una prometedor arrencada de temporada, aconseguint els triomfs de la Beca Junior RTS com al Trofeu S-CER 2RM. Pol Gómez i Christian Gómez van acabar quarts de la Beca.

Aritz Iriondo – Joseba Sánchez van ser els vencedors de la primera cita puntuable per al Clio Trophy Spain Terra, però perseguits molt d’aprop per dos catalans, Nualart – Soldevila que van completar una gran prova sobre terra. Eduard Ferran que sortia de copilot amb el mexicà Retama acabaven en cinquena posició. La pilot de Mollerussa, Ares Lahoz, acabaria en setena posició després d’e lluitar tota la prova d’una virolla en l’últim tram.

David de la Osa – Patricia Grande han fet el mateix entre els competidors de la Copa Kobe Motor, mentre que els únics representants catalans en aquesta copa de promoció, Segalàs – Castellet acabarien fora en el sisè tram quan ocuapaven una cómoda cinquena posició.

La pròxima cita del SCER serà sobre l’asfalt andalús del Sierra Morena, a Còrdoba, els dies 5 i 6 d’abril, mentre que la pròxima cita del CERT serà a León el 17 i 18 de maig.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments