Leclerc fica pressió a Red Bull amb un gran divendres al GP d’Austràlia 2024

Charles Leclerc i Ferrari han fet un gran paper aquest divendres a la tarda, hora local, dominant en bona part els entrenaments lliures 2.

El monegasc, líder gairebé des del principi fins al final de la sessió, té un clar marge sobre el seu convalescent company d’equip Carlos Sainz, i també va dominar el tres vegades campió del món holandès.

Max Verstappen va haver d’esperar 23 minuts abans de sortir a la pista, el seu equip probablement va canviar el seu xassís després que l’holandès possiblement danyés l’anterior en l’ensurt que va tenir durant la FP1 dues hores i mitja abans. El seu company d’equip Checo Pérez ha estat només 8è, entre els dos pilots de McLaren.

Cal destacar la gran sessió d’Aston Martin i Lance Stroll. El canadenc sembla especialment en forma aquest cap de setmana, sobretot en comparació amb Fernando Alonso. De fet, els dos pilots de l’equip de Silverstone van marcar el 4t i el 5è temps.

aston martin f1 2024 Alonso austràlia
Aston Martin

Per la seva banda, Lewis Hamilton encara no treu tot el suc del W15. El britànic només va ocupar el 15è lloc de la sessió, a 1”5 del millor temps i gairebé un segon del seu company d’equip George Russell, 6è. A Mercedes, la caiguda del rendiment global s’explica per una mala selecció de configuració realitzada entre FP1 i FP2.

Finalment, fora dels cinc grans, el millor dels altres sembla ser Yuki Tsunoda i Racing Bulls, 10è de la sessió. El japonès va superar Daniel Ricciardo, l’australià, per 3 dècimes. Sauber, per la seva banda, va progressar amb l’11è lloc de Zhou Guanyu i el 14è de Bottas després de quedar 19è i 20è a la FP1.

Albon no sap si podrà participar al GP

williams albon f1 accident
F1

Víctima d’un espectacular accident als lliures 1 després de perdre el control del seu Williams, Alex Albon lamentablement no va poder participar en la segona sessió del cap de setmana, ja que els danys del seu cotxe van ser massa importants. El tailandès ni tan sols té la garantia de tornar al cotxe aquest dissabte a les 2:30 a.m. hora francesa per a la FP3, perquè Williams no té previst un tercer xassís de reserva. Els mecànics encara estan valorant els danys, però si el xassís no es pot reparar, serà el final del cap de setmana d’Albon.

Logan Sargeant també va donar un gran ensurt als mecànics de Grove, ja ocupats amb el cotxe d’Albon, quan va posar una roda a la grava i va fer una virolla a l’inici de la sessió, faltant poc per a tocar la paret.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments