Sainz lidera el doblet de Ferrari al GP d’Austràlia 2024

La tercera prova de la temporada va acabar amb un doblet per a Ferrari, Carlos Sainz aconseguint la seva primera victòria des de Singapur el setembre passat, mentre que Charles Leclerc, gràcies en part al punt extra per la volta ràpida de carrera, és segon a la classificació de pilots amb 47 punts.

Després de 43 Grans Premis sense retirar-se, des d’Austràlia de l’any 2022, Verstappen i Red Bull posen fi a la seva impecable actuació a l’inici de temporada des que va guanyar a Bahrain i l’Aràbia Saudita. També el final d’una sèrie de 9 victòries consecutives que van començar al Japó el setembre passat.

Les desgràcies de Max Verstappen van portar la felicitat al can Ferrari, començant per Carlos Sainz. Després de la seva operació d’apendicitis fa quinze dies, el madrileny va dominar la cursa de principi a fi.

mclaren f1 austràlia 2024
McLaren

Al capdavant de la cursa, qui deixarà l’Escuderia a finals d’any no s’ha equivocat, podent aplicar la seva estratègia sense preocupacions. Darrere d’ell, Charles Leclerc va aconseguir superar Lando Norris, per completar un gran resultat de Ferrari a Austràlia. Amb els seus dos pilots al primer graó del podi, l’Scuderia signa un doblet per primera vegada en 46 Grans Premis (Bahrain 2022). Una actuació que confirma la formació de Maranello com a segona força d la graella en aquests moments.

Lando Norris ha aconseguit el tercer graó del podi per davant d’Oscar Piastri i Sergio Pérez.

La polèmica

El Gran Premi va acabar sota règim de cotxes de seguretat virtual després que George Russell sortís de la pista a la curva 6. Diumenge per oblidar Mercedes que va perdre Lewis Hamilton a les primeres voltes després d’una fallada en el motor. Aquest darrer incident va permetre a Haas posar els seus dos cotxes als punts amb Nico Hülkenberg 9è just per davant de Kevin Magnussen.

Fernando Alonso va ser considerat el responsable de l’accident de George Russell: segons els comissaris, l’asturià frenava massa mentre s’acostava al revolt la qual cosa va destorbar el Mercedes. El doble campió del món va rebre una penalització de 20 segons i va caure a la vuitena posició.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments