L’adeu definitiu de l’Audi R8

L’Audi R8, un supercotxe emblemàtic, ja no es produeix. L’últim model que va sortir de la línia de producció, el novembre de 2023, va ser un, un coupé Vegas Yellow a la Performance Quattro Edition.

Tot i l’augment de les comandes dels clients després de l’anunci de la seva interrupció, l’R8 va es va continuar venent de forma lenta, amb un màxim de vendes el 2008 (any en què se’n van vendre 5.016). El 2023, el darrer any, es van vendre 1.591 unitats, enfront de les 1.068 unitats del 2022.

La seva desaparició suposa el final del motor V-10 del Grup Volkswagen, deixant també el Lamborghini Huracan, amb qui comparteix el motor. Lamborghini presentarà un successor amb una configuració híbrida endollable, i està desenvolupant un motor sense l’ajuda d’Audi, mentre que la marca alemanya no té plans immediats de substitució directa, deixant entreveure un possible model totalment elèctric en el futur. L’adeu del model s’atribueix al preu elevat de l’R8 i a l’empitjorament dels estàndards d’emissions.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments