Rovanperä i Toyota sense rivals durant la primera etapa del Safari 2024

Després de la primera etapa del Ral·li de Kènia, Kalle Rovanperä ja no té rival.

Els finlandesos van acabar la jornada amb 56,9 segons de vent amb Elfyn Evans.

Kalle Rovanperä va tenir una actuació perfecta el primer dia real de competició al Ral·li de Kènia. Des del principi, el finlandès es va fer notar marcant el millor temps a la primera especial de divendres. El ritme hi era, i les ganes també. El bicampió del món continuava pressionant i aconseguia marcar tots els millors temps del dia. El pilot de Toyota ha arribat a l’assistència amb 56,9 segons d’avantatge del seu company d’equip Elfyn Evans.

2024 FIA World Rally Championship / Round 03 / Safari Rally / 27th-31st March, 2024 // Worldwide Copyright: Toyota GAZOO Racing WRT

Toyota va camí d’aconseguir un altre excel·lent resultat a Kènia. El fabricant japonès, que ve de dos quàdruples èxits consecutius al Ral·li Safari el 2022 i el 2023, es troba actualment entre els tres primers amb Kalle Rovanperä, Elfyn Evans i Takamoto Katsuta, que és a només un minut del líder.

Desastre de Hyundai

neuville_safari_2024

Tot el contrari vivia Hyundai: Esapekka Lappi es va retirar amb un problema de transmissió al cinquè tram, mentre que Ott Tänak també ha abandonat amb la suspensió trencada després de colpejar una pedra al sisè tram.

Thierry Neuville, únic supervivent d’aquesta hecatombe, ocupa la quarta posició després d’aquesta primera jornada desastrosa per a l’equip coreà. El belga encara té bones esperances de pujar al podi, ja que és a 6″5 de Takamoto Katsuta.

Per a M-Sport, va ser un primer dia tranquil però cautelós per als dos pilots. Adrien Fourmaux, amb problemes de posada a punt, no va cometre errors i es va col·locar entre els cinc primers de la general després de la retirada dels dos Hyundai, però a 46 segons del podi. Grégoire Munster, que està gaudint del seu primer Safari en un Rally1 aquest cap de setmana, agafava el ritme cap al final del dia. El belga-luxemburguès és 6è, a més de 3’30 dels líders.

A WRC2, Gus Greensmith (Skoda) lidera la categoria amb un ampli marge malgrat els seus problemes. El britànic té un avantatge de 3’23 sobre el rival més proper, Kajetan Kajetanowicz (Skoda) i de 3’37 sobre Oliver Solberg (Skoda). Nicolas Ciamin és 4t a la categoria.

greensmith_safari_2024 skoda fabia rs rally2

Encara queda molt Safari

Tot i comptar amb un còmode avantatge, res està decidit encara en aquest Safari, sobretot perquè es preveu pluja per dissabte, cosa que complicarà encara més les coses.

«Crec que la previsió meteorològica és de pluja per a demà a la tarda, però encara no ho he comprovat. Ho veurem al servei d’aquesta tarda».

Rovanperä

El dissabte és un dia molt tècnic, amb algunes cronometrades importants, a més de ser l’etapa més llarga (150,88 km).

«Sleeping Warrior (SS10 i SS13) és sens dubte la més difícil del ral·li. Si plou, pot passar qualsevol cosa, fins i tot amb un còmode avantatge. Encara queden molts quilòmetres per endavant», afegeix el finlandès.

Rovanperä

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments