Rovanperä – Halttunen aconsegueixen el primer triomf de 2024 al Safari

Toyota continua invicte des del retorn de la llegendària prova africana al calendari del WRC el 2021, va dominar el ral·li gràcies a Kalle Rovanperä i Jonne Halttunen. Els bicampions del món van liderar de principi a fi i van evitar els esculls per adjudicar-se un segon triomf a Kènia després del 2022.

Igual que el 2021, Takamoto Katsuta va registrar el seu millor resultat al WRC amb un 2n lloc. El pilot japonès no va ser el més ràpid, però es va salvar de patir més danys que els seus rivals.

2024 FIA World Rally Championship / Round 03 / Safari Rally / 27th-31st March, 2024 // Worldwide Copyright: Toyota GAZOO Racing WRT

El francès Adrien Fourmaux (M-Sport Ford) segueix impressionant a l’inici de la temporada 2024. Gairebé dos mesos després del seu primer podi al WRC sobre la neu a Suècia, el francès, amb Alexandre Coria com a company, ha tornat al podi en sòl africà acabant tercer. Als seus 28 anys, Adrien Fourmaux ha confirmat la seva maduresa sumant un bon grapat de punts que el fica molt a munt en la general del mundial.

Per a Hyundai, ha estat un ral·li molt dur. L’i20 Rally1 va patir problemes de fiabilitat darrere un altre: transmissió, suspensió i les inevitables punxades van afectar els tres pilots de la marca sud-coreana. Thierry Neuville va ser l’únic pilot que no va haver d’abandonar. El belga va acabar 5è i va limitar els danys al campionat gràcies als punts que va sumar en les especials de diumenge. Per a Ott Tänak i Esapekka Lappi, el resultat final va ser decebedor, però també van sumar punts a l’etapa de diumenge.

A WRC2, la victòria va ser per a Gus Greensmith (Skoda). L’anglès va haver de lluitar contra si mateix en estar afligit per una grip. El podi el van completar Oliver Solberg (Skoda) i Kajetan Kajetanowicz (Skoda).

La propera prova del WRC serà sobre asfalt a Croàcia, del 18 al 21 d’abril.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments