La pluja i el fred protagonistes de la primera jornada del GP del Japó de Fórmula 1

La primera jornada del Gran Premi del Japó, celebrat per primer cop al mes d’abril, s’ha caracteritzat pel fred i la pluja. La temperatura ambiental en les dues sessions no ha superat els 20°C, mentre que la pista ha caigut fins als 17°C al final dels segons entrenaments lliures, que també es van veure afectats per la pluja intermitent, cosa que va significar que n’hi va haver molt poca. acció a pista.

Tot i això, els temps de la primera hora van ser representatius, amb Max Verstappen (Red Bull) marcant la volta ràpida en 1’30″056, per davant del seu company d’equip Sergio Pérez (1’30″237) i del Ferrari de Carlos Sainz (1’30″269). No obstant, la sessió matinal tampoc va ser un camí de roses, ja que hi va haver una interrupció d’11 minuts després que Logan Sargeant s’estavellés amb el Williams.

Només 13 pilots van sortir a pista a la segona sessió, completant 71 voltes entre tots ells: sis d’ells (Hamilton, Leclerc, Sainz, Norris, Ocon i Hulkenberg) només van córrer amb pneumàtics llisos, tots excepte Hamilton, que també va provar el mitjà. Els altres set (Piastri, Albon, Ricciardo, Tsunoda, Bottas, Zhou i Magnussen) van utilitzar els intermedis. L’australià de McLaren marcava el millor registre en aquesta segona sessió.

Cal assenyalar que el Reglament Esportiu de 2024 inclou un canvi en l’assignació i la gestió dels pneumàtics de pluja durant un cap de setmana de carrera. A partir d’aquest any, cada pilot disposa de cinc jocs de pneumàtics intermedis i dos jocs de pluja extrema, independentment de les condicions meteorològiques, però sense la possibilitat de canviar-los per altres de nous divendres a la nit. Atès que és probable que hi hagi més pluja aquest cap de setmana, cal suposar que els equips han optat per minimitzar l’ús de pneumàtics de pluja avui.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments