Verstappen i Red Bull reprenen la seva marxa triomfal al GP del Japó 2024

Quinze dies després del seu abandonament a Melbourne, l’holandès va posar les coses al seu lloc diumenge al Gran Premi del Japó.

Partint des de la pole position, el tricampió no va tenir problemes. Ni tan sols amb dues sortides parades, després de la bandera vermella provocada per la col·lisió entre Daniel Ricciardo i Alex Albon a la primera volta. Sergio Pérez va voler intentar canviar les coses, però Max Verstappen va calmar-lo tornant al mexicà al seu paper de protector, amb l’holandès marxant cap a una nova victòria.

Aquesta va ser la tercera victòria de Max Verstappen en quatre Grans Premis, i la 57a victòria de la seva carrera. Per a Red Bull, va ser el tercer doblet de la temporada després de Bahrain i Aràbia Saudita.

Pérez red bull f1 japó 2024

Sainz al podi, Tsunoda ho celebra

Va ser la batalla pel tercer esglaó del podi el que va animar la cita japonesa de diumenge. Lando Norris va ser un seriós aspirant durant bona part de la cursa, però l’estratègia excessivament defensiva de McLaren va frustrar els plans. L’anglès va fer tot el possible per remuntar, però el ritme i les decisions estratègiques de Ferrari li van impedir acabar més amunt del 5è lloc.

Van ser Charles Leclerc, que sortia 8è, i Carlos Sainz, 4rt en graella, els que se’n van beneficiar. El monegasc, que va utilitzar una estratègia esglaonada a una sola parada, va poder mantenir-se a la pista durant més temps, remuntant fins a la 4a plaça. A les últimes 10 voltes, Leclerc va perdre terreny davant del seu company d’equip, que va acabar ocupant l’última plaça de la graella.

sainz ferrari f1 japó 2024

Al final del Top 10, a la batalla per l’última posició bonificada, va ser Yuki Tsunoda qui va sortir victoriós diumenge. Tot i una mala primera sortida que li va fer perdre tres posicions (sortia 10è), el local de la prova es va recuperar a la segona i després va seguir amb un gran ritme.

Sempre agressiu i ajudat per l’excel·lent capacitat de reacció del seu equip a boxes, Yuki Tsunoda va ser capaç de desfer-se des del principi de rivals directes com Valtteri Bottas, Kevin Magnussen i Lance Stroll per continuar amb la seva remuntada. Una actuació que li va permetre adjudicar-se el darrer punt en joc. El segon final de l’any als punts després d’Austràlia, però sobretot el primer a casa en tres participacions. Va ser una actuació que va arribar al moment perfecte i va confirmar el seu bon inici de temporada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments