Tempestini pesca un triomf en un mar de punxades en la primera prova de l’europeu 2024 a Hongria

Semblava que la victòria seria per als Toyota de Mikko Heikkilä i Martin Sesks, però els abandonaments dels dos pilots van donar la victòria sorpresa a Simone Tempestini.

Mathieu Franceschi va acabar en una inesperada segona posició. A la categoria Júnior, Max McRae començava a fer-se un nom.

Després d’una primera etapa marcada per diversos girs i voltes, diumenge prometia ser un altre dia animat. 6 especials figuraven al programa, amb un total de 88,18 km de trams cronometrats, i l’espectacle estava servit.

En un terreny molt tou i en què també hi havia moltes pedres, el líder Mikko Heikkilä va començar consolidant la seva posició. Guanyador de les dues primeres cronometrades, el finlandès havia aconseguit augmentar el seu avantatge a 10,1 segons sobre Simone Tempestini. El pilot de 32 anys podia fer front a la resta del ral·li amb confiança, però el trencament d’una llanta a la desena especial va posar fi a la seva actuació. Però no va ser el romanès qui en va sortir beneficiat. A la mateixa especial, es va veure superat per Martin Sesks.

Incòmode al principi del matí amb el seu nou Yaris, el letó va canviar la posada a punt abans del desè tram i va donar els seus fruits. Aprofitant els contratemps de Heikkilä, Sesks va avançar a Tempestini i Hayden Paddon per col·locar-se al capdavant. Amb 3 trams més al davant, Sesks anava camí de la seva 4a victòria a l’ERC quan va trencar la suspensió al dotzè tram i penúltim del ral·li.

franceschi erc Hongria 2024

Simone Tempestini, que va tenir una actuació molt regular i també va marcar alguns temps sorprenents (escratx a al tercer i dotzè tram), va ser la gran sorpresa d’aquesta prova inaugural. Coronat campió de Romania en diverses ocasions, el pilot de 26 anys, que també té el JWRC 2016 en el seu palmarès, havia estat fins ara a la meitat inferior de la classificació. Utilitzant el Fabia RS Rally2 només per segona vegada, ho va aprofitar a la perfecció. Va demostrar ser un pilot fiable i va saber pescar quan la cursa li va donar l’oportunitat per adjudicar-se la primera victòria a aquest nivell.

Aquest triomf podria haver estat per a Hayden Paddon, però el neozelandès va ser conscient que no tenia el millor cotxe per a aquestes especials tan ràpides, el vigent campió va confiar en la seva experiència per mantenir-se prop de les primers posicions. La seva estratègia va estar a punt de donar els seus fruits, però una punxada a l’última cronometrada el va fer caure fins a la 4a posició per davant d’un sorprenent Miklos Csomos.

csomos erc hongria 2024 sjoda fabià rs rally2

Mathieu Franceschi va ser un dels més destacats del ral·li. Tot i que sens dubte tenia la velocitat necessària per lluitar per la victòria, una punxada i una virolla el van endarrerir dissabte. Diumenge va tornar a l’atac i va aconseguir remuntar fins a la 4a posició, abans que l’abandonament de Sesks i la punxada de Paddon li permetessin acabar 2n.

A l’ERC Junior, Max McRae va tenir un bon començament de temporada. El fill d’Alister McRae va ser consistent però no el més ràpid, emportant-se la victòria després de les punxades de Mille Johansson, Jaspar Vaher i Carrer Carlberg.

La propera prova de l’ERC tindrà lloc a les Illes Canàries del 2 al 4 de maig.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments