Horaris per seguir el GP de la Xina 2024

Cinc anys des de l’última vegada que la Fórmula 1 va trepitjar el país comunista.

La primera categoria de l’automobilisme torna al GP de Xina per tancar la seva gira asiàtica. El circuit de Xangai acull la cinquena prova de la temporada 2024 de F1 aquest cap de setmana i, per tant, per primera vegada des del 2019.

Absent del calendari durant cinc anys, arran de la pandèmia del Covid-19 i de les fortes restriccions imposades al país, el GP de la Xina torna a la Fórmula 1, vint anys després de la primera edició. El circuit de 5.451 quilòmetres, inaugurat l’any 2004, té moltes característiques singulars, com ara la seqüència dels tres primers girs en «caragol», que representen el símbol ‘shang’, la llarga recta d’1,2 quilòmetres o l’acceleració en revolt en els girs 12 i 13.

Enguany, hi haurà dues zones DRS, la primera a la recta principal i la segona a la posterior i més llarga. A la F1, l’emperador de la Xina és Lewis Hamilton: el britànic ha guanyat sis vegades a Xangai, i segueix sent l’últim guanyador vigent, després d’haver guanyat el Gran Premi número 1000 de la història de la disciplina. A la graella, només dos pilots més han triomfat a la Xina: Fernando Alonso (2005 i 2013) i Daniel Ricciardo (2018). El rècord de volta de la cursa va ser establert per Michael Schumacher l’any 2004, amb un temps d’1’32”238.

Divendres 19 abril
5h30 – Entrenaments lliures 1
9h30 – Classificació Esprint

Dissabte 20 d’abril
5h00
 – Cursa Esprint
9h00 – Classificació

Diumenge 21 d’abril
9h00 – Cursa

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments