La pluja dona a Toyota el triomf a casa de Ferrari per les 6h d’Imola 2024

El Toyota Gazoo Racing #7 es va fer amb la victòria a les 6 Hores d’Imola, segona prova de la temporada 2024 del Campionat del Món de Resistència, amb Kamui Kobayashi mantenint a ratlla el Porsche 963 #6 de Kévin Estre als darrers compassos de la cursa disputada en condicions meteorològiques adverses.

El fabricant japonès va aconseguir la victòria a casa de Ferrari després que la pluja portés drama i incertesa, amb els equips enfrontant-se a difícils eleccions d’estratègia de pneumàtics les dues últimes hores de la cursa, mentre certes parts de la pista estaven mullades i d’altres estaven completament seques.

Kobayashi va creuar la línia de meta només dos segons per davant del segon classificat, el Porsche, però el trio guanyador de Qatar, Estre i els seus companys d’equip André Lotterer i Laurens Vanthoor, van mantenir el liderat a la classificació del Campionat Mundial de Resistència.

Va completar el podi el segon dels cotxes de Porsche Penske Motorsport, el número 5 de Matt Campbell, Frederic Makowiekci i Michael Christensen. Ferrari semblava estar en camí de guanyar la cursa, després d’haver aconseguit un 1-2-3 a la sessió de classificació de dissabte, però una mala decisió d’estratègia de pneumàtics quan va ploure durant la quarta hora de cursa va fer que els 499P #50 i #51 caiguessin a la classificació.

El cotxe #50 compartit per Nicklas Nielsen, Miguel Molina i Antonio Fuoco va remuntar fins a acabar quart, gràcies al fet que Fuoco va avançar el Toyota de Brendon Hartley a Tamburello en els instants finals de la cursa.

La primera de BMW

El BMW M4 núm. 31 de l’equip WRT, format per Augusto Farfus, Darren Leung i Sean Gelael, es va adjudicar una victòria a LMGT3 que també va suposar la primera victòria de la marca bavaresa a la categoria WEC.

El trio va superar la màquina germana compartida per Maxime Martin, Ahmed Al Harthy i la llegenda local de MotoGP convertida en pilot de GT Valentino Rossi, fent un doblet per a BMW, després que el cotxe #46 hagués de complir una penalització de drive-through per excés de velocitat sota el cotxe de seguretat virtual.

El podi el va completar el trio de Manthey PureRxcing Porsche, Joel Sturm, Aliaksandr Malykhin i Klaus Bachler, que, en sumar un podi al seu triomf a la carrera inaugural de Qatar, va ampliar el seu avantatge de punts al Trofeu FIA de Resistència per a Pilots LMGT3.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments