Verstappen guanya un GP de la Xina ple d’incidents

Max Verstappen va aconseguir una victòria magníficament en un Gran Premi de la Xina ple d’acció en què hi va haver dos Safety Cars, amb Lando Norris aconseguint un treballat segon lloc per davant de Sergio Pérez al segon Red Bull

Verstappen va reaccionar més ràpid que ningú per la sortida i es va posar al capdavant al primer revolt. A l’altra banda de la graella, la sortida de Pérez va ser pobra i es va veure immediatament pressionat per l’Aston Martin de Fernando Alonso.

L’asturià es va posar per davant a l’exterior del llarg revolt 1 i 2 i encara que Pérez va intentar lluitar, Alonso va tancar la porta al revolt 3 per mantenir el segon lloc. Per davant, Verstappen estava aprofitant al màxim l’aire net i al final de la primera volta el pilot de Red Bull estava 1.6s per davant d’Alonso, amb Pérez poc menys d’un segon per darrere del pilot espanyol i 1.5s per davant de els McLaren de Lando Norris i Oscar Piastri.

Tot i això, Pérez estava a la caça i a la cinquena volta va fer la seva jugada, ficant-se per l’interior de l’Aston d’Alonso al revolt 6 per robar-li la segona posició. Alonso, conscient que estava forçant massa els pneumàtics, no va oposar gaire resistència.

mclaren norris xina 2024 f1

Norris, conscient que Alonso estava forçant els pneumàtics, va sentir l’olor de sang i el pilot de McLaren es va acostar ràpidament a l’Aston i en la setena volta es va obrir pas a la forquilla per col·locar-se tercer. Més enrere, Charles Leclerc, de Ferrari, també es movia, arrabassant-li la sisena plaça a George Russell, de Mercedes, a la volta nou, i desbancant Oscar Piastri, de McLaren, a la 12, per col·locar-se quart.

Al final de la volta 12, Alonso i Russell van ser els primers del pilot de cap a fer parades a boxes, i les seves parades van provocar que els altres 10 primers corredors entressin en acció. A la volta 14, tots dos Red Bull van entrar a boxes en una parada doble, deixant Norris al capdavant de la cursa. Verstappen es va reincorporar a P3 per darrere de Leclerc, mentre que Pérez va sortir sisè per darrere de Sainz.

McLaren i Ferrari van optar per mantenir els seus pilots a pista, però, i amb Leclerc potencialment apuntant a una cursa a una sola parada i corrent gairebé dos segons per volta més lent que Verstappen, no hi havia res que detingués el campió i a la volta 16 va passar al Ferrari per prendre la segona posició. Tres voltes més tard estava de nou al capdavant, avançant Norris. Més enrere, Pérez avançava Sainz a la sortida del revolt 14 i es col·locava quart per darrere de Leclerc.

leclerc ferrari gp xina 2024 f1

No obstant, a la volta 22 Valtteri Bottas va patir una fallada de motor i va aparcar el seu Kick Sauber en una escapatòria. L’incident va provocar el desplegament del Virtual Safety Car i Leclerc es va ficar a boxes per un joc de pneumàtics durs. Semblava que Norris, que va passar per l’entrada de boxes just quan va arribar el VSC, es veuria perjudicat, però amb el cotxe de Bottas encallat i amb els comissaris lluitant per moure’l, Norris va poder entrar a boxes a la següent volta per muntar pneumàtics durs.

Amb el monoplaça de Bottas inamovible, el cotxe de seguretat va haver de sortir i el gruix de la graella va aprofitar l’oportunitat per entrar a boxes. Els Red Bull, amb el seu avantatge aniquilat, van entrar a boxs de nou i Verstappen es va posar al capdavant després del Cotxe de Seguretat. Tot i això, Pérez es va veure superat per Norris i Leclerc, que havien parat abans pel VSC.

El cotxe de seguretat va abandonar el circuit al final de la volta 26 i Verstappen va controlar bé la represa, deixant anar l’accelerador al revolt 14 i escapant-se quan Norris, més lent, estava al mig de la forquilla.

Més enrere, però, hi havia problemes. Amb els cotxes agrupats al revolt 14 a la represa, Daniel Ricciardo (RB) va colpejar Oscar Piastri (McLaren). El resultat va ser que l’Aston Martin de Lance Stroll es va estavellar contra la part del darrere de l’RB de Ricciardo. Stroll i Ricciardo van poder continuar, però quan un grapat de corbes més tard l’altre RB de Yuki Tsunoda va ser copejat per Kevin Magnussen de Haas i va fer una virolla, el Cotxe de Seguretat va haver de ser desplegat per segona vegada. Ricciardo es va veure obligat a retirar-se, mentre que Stroll i Magnussen van ser penalitzats amb 10 segons per causar els incidents.

red bull f1 xina 2024

L’SC va abandonar la pista per segona vegada al final de la volta 31 i, una vegada més, Verstappen va utilitzar la forquilla per a la represa. Es va allunyar còmodament de Norris i Leclerc a la sortida.

Per darrere, Norris es mantenia sòlid a la segona plaça, però Leclerc començava a veure’s pressionat per Pérez. A la volta 39, el mexicà va fer la seva jugada, emboscant Leclerc per l’interior a l’entrada al revolt 6.

Norris, però, havia aprofitat bé les voltes i ja havia obert un forat de cinc segons a la P2. Pérez va intentar caçar Norris, però el pilot de Red Bull havia gastat massa pneumàtics a la batalla amb Leclerc i no va poder fer efecte en el forat que Norris havia obert.

Al capdavant, Verstappen va controlar la situació, després de 56 voltes magníficament controlades va aconseguir la seva quarta victòria de la temporada amb 13.7s d’avantatge sobre Norris, Pérez va ser tercer per davant de els Ferrari, mentre que George Russell va acabar sisè per a Mercedes per davant d’Alonso. Piastri va acabar vuitè al segon McLaren per davant de Lewis Hamilton de Mercedes i l’últim punt en joc se’l va emportar Nico Hülkenberg de Haas.

Classificació final del GP de la Xina

1 Max Verstappen Red Bull Racing 56 1:40’52.554 
2 Lando Norris McLaren 56 1:41’06.327 13.773
3 Sergio Pérez Red Bull Racing 56 1:41’11.714 19.160
4 Charles Leclerc Ferrari 56 1:41’16.177 23.623
5 Carlos Sainz Ferrari 56 1:41’26.537 33.983
6 George Russell Mercedes 56 1:41’31.278 38.724
7 Fernando Alonso Aston Martin 56 1:41’35.968 43.414
8 Oscar Piastri McLaren 56 1:41’48.752 56.198
9 Lewis Hamilton Mercedes 56 1:41’50.540 57.986
10 Nico Hülkenberg Haas 56 1:41’53.030 1’00.476

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments