Bonato s’emporta per segona vegada consecutiva el Rally Islas Canarias

El pilot francès repeteix el resultat de la passada edició a la cita insular i certifica el tercer triomf de la seva trajectòria a l’ERC

Mathieu Franceschi i Andy Malfoy, segons, pugen al primer lloc al certamen continental

Yoann Bonato torna a conquerir el Ral·li Illes Canàries. El pilot francès, acompanyat per Benjamin Boulloud, suma el seu segon triomf consecutiu a la prova insular després d’imposar el seu Citroën C3 Rally2 en un cap de setmana on no han comès errors. Al contrari que en la victòria de l’any passat, el gal va estar obligat a aplicar-se al màxim fins a l’última especial. Els seus perseguidors i compatriotes els van exigir en tot moment la seva millor versió.

Mathieu Franceschi i Andy Malfoy van sorprendre els seus rivals del campionat continental amb una segona posició en una superfície sobre la qual no acumulen excessiva experiència. Als comandaments d’un Skoda Fabia RS Rally2, van concloure la cita insular amb un botí de punts que els situa, per primera vegada, com a líders de l’europeu, un campionat per al qual ja s’han confirmat com a candidats al títol.

franceschi-skoda-fabia-rs-rally2-islas-canarias-2024-erc
ERC

Els vigents campions d’Europa, Hayden Paddon i John Kennard, van baixar a la secció de la tarda de la tercera a la sisena plaça. Sense trobar la configuració adequada per al seu Hyundai i20 N Rally2, els neozelandesos no van aconseguir igualar l’altíssim ritme dels equips locals, encapçalats per Alejandro Cachón i Borja Rozada. Els del Toyota GR Yaris Rally2 van acabar la remuntada en un meritori tercer lloc després de la punxada de divendres quan lluitaven pel liderat de la prova.

Diego Ruiloba i Ángel Luis Vela van acabar quarts amb el seu Citroën C3 Rally2, mentre que José Antonio Suárez i Alberto Iglesias van tancar el top cinc amb un Skoda Fabia RS Rally2. Tant uns asturians com uns altres van lluitar fins a creuar per la pancarta de meta del Power Stage per un tercer esglaó del podi que se’ls acabaria resistint. L’escratx en aquesta cronometrada de bonificació va ser, precisament, per a Cachón i Rozada.

Darrere de Paddon i Kennard es van situar els irlandesos Jon Armstrong i Eoin Treacy. En el seu debut en asfalt amb el Ford Fiesta Rally2 amb què estan competint aquesta temporada, es van erigir en un dels binomis sorpresa en aplicar una velocitat constant als exigents trams de l’illa de Gran Canària. Mads Ostberg-Patrik Barth (Citroën C3 Rally2), Yeray Lemes-Rogelio Peñate (Citroën C3 Rally2) i Simon Wagner-Gerald Winter (Skoda Fabia RS Rally2) van ocupar els tres llocs següents de la taula.

A l’apartat ERC3, Igor Widlak i Daniel Dymurski van imposar la seva experiència a bord del Ford Fiesta Rally3. A ERC4 i ERC Junior, Mille Johansson i Johan Gronwall es van emportar els honors amb un Opel Corsa Rally4. Els suecs van canviar el JWRC després de la primera cita on van guanyar la prova, van comandar un doble triplet per a la firma alemanya.

La lluita més ajustada del SCER

cachon_ rozada toyota yaris rally2 islas canarias 2024 erc
RFEdA

El Supercampionat d’Espanya de Ral·lis (S-CER) va assistir al duel més emocionant en els seus sis anys d’existència. Els equips formats per Cachón-Rozada, Ruiloba-Vela i Suárez-Iglesias van partir al TC Plus separats per tot just quatre dècimes de segon. Els de Toyota, que divendres havien perdut un temps important a causa d’una punxada, van aconseguir un triomf agònic. Els abanderats de Citroën es van emportar el segon lloc, mentre que la dupla de Skoda va haver d’acontentar-se amb el tercer.

Al Campionat de Canàries de Ral·lis d’Asfalt (CCRA), Yeray Lemes i Rogelio Peñate van prorrogar la seva ratxa triomfal amb el Citroën C3 Rally2. El llançaroteny i el grancanari segueixen comptant les seves participacions per victòries en aquesta campanya. Enrique Cruz i Yeray Mujica van signar un segon lloc amb què es recuperen del seu abandonament a Tenerife. Els del Ford Fiesta Rally2 van precedir Alexey Lukyanuk i Yuly Kulikov. Els de Hyundai Canarias Motorsport van arrossegar dues sancions que van condicionar les seves opcions.

suarez skoda fabia rs rally2 islas canarias 2024 erc
RFEdA

Entre els catalans Sergi Pérez i Axel Coronado van acabar en setzena posició entremig de pilots amb molta més experiència continental que ells, i sumant quilòmetres d’experiència. Antonio Forné i Xevi Moreno van cloure la provo en vintivutena posició.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments