Prèvia 6h d’Spa, tercera prova del WEC 2024

El Campionat del Món de Resistència (FIA WEC) celebrarà la seva tercera cita de la temporada 2024 al circuit de Spa-Francorchamps (Bèlgica).

Les 6 Hores de Spa solen ser un assaig general per als equips que competiran a les 24 Hores de Le Mans. Aquest tornarà a ser el cas el 2024, ja que les 6 Hores de Spa són la darrera cursa abans de la doble cita de La Sarthe.

La graella del Campionat del Món de Resistència de la FIA (WEC) es prepara per a la tercera prova de la temporada. Hi haurà 19 Hypercars i 18 LMGT3 llestos per afrontar el llegendari circuit belga.

Spa-Francorchamps és conegut pel seu emblemàtic traçat i les seves impredictibles condicions meteorològiques, cosa que afegeix un nivell extra de desafiament per als pilots i emoció per als aficionats, i suposa una valuosa preparació per a la cursa més llarga de la temporada del WEC, a la que tots volen guanyar.

Els canvis a la llista d’inscrits inclouen ajustaments deguts als compromisos dels pilots, amb diversos equips amb alineacions de dos pilots per adaptar-se a les obligacions del Campionat del Món de Fórmula E, que també disputa una doble ronda el cap de setmana que ve.

A la classificació d’Hypercar, Porsche lidera amb 57 punts, seguit de prop per Toyota i Ferrari. Toyota intentarà repetir a Spa-Francorchamps la seva victòria d’Imola. A la categoria LMGT3, Manthey PureRacing lidera la classificació, seguit de prop per Team WRT i Heart of Racing.

Corvette SPA WEC 2023
Francesc Rodríguez

Una cursa diferent

Les 6 Hores de Spa també tenen la particularitat de celebrar-se el dissabte en lloc del diumenge. Com a tal, tot el programa del cap de setmana s’ha avançat un dia. Els entrenaments lliures començaran dijous, seguits de la classificació divendres a la tarda. Els espectadors també podran gaudir de les carreres de suport, com ara la Porsche Carrera Cup Benelux i el Lamborghini Super Trofeu Europe.

Programa de les 6 Hores de Spa 2024 :

Dijous 9 de maig
11h30-13h: Entrenaments Lliures 1
17h30-19h: Entrenaments Lliures 2

Divendres 10 de maig
11h-12h: Entrenaments Lliures 3
14h45-16h05: Qualificació

Dissabte 11 de maig
13h: Sortida de la cursa

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments