Sensacions contradictòries a Toyota després de Portugal

TGR-WRT ha guanyat les últimes cinc edicions del Rally de Portugal amb quatre pilots diferents, igualant a Lancia i Citroën amb vuit victòries cadascuna en la història del ral·li.

Les coses no van anar perfectes amb l’accident de Kalle Rovanpera, problemes de Takamoto Katsuta i Elfyn Evans, van perdre punts amb Hyundai al campionat però… van guanyar el Rally de Portugal.

“Guanyar un ral·li sempre és una sensació especial i podem estar molt contents d’haver aconseguit una altra victòria aquí a Portugal amb Seb, continuant la nostra ratxa de victòries en aquest gran esdeveniment.

Latvala

És fantàstic veure l’excel·lent enfocament d’aquests esdeveniments d’en Seb i la seva manera d’afrontar la pressió: demostra per què és vuit vegades campió del món i ara un rècord de sis vegades guanyador d’aquest esdeveniment.

Latvala

Això sí, en general, les sensacions són una mica contradictòries perquè no hem aconseguit sumar tants punts com haguéssim volgut per al campionat. Però la situació és la que hi ha i només hem de lluitar en els propers esdeveniments”

Latvala

Una gran gestió d’Ogier

Ogier Landais Toyota Yaris Rally1 Portugal 2024
Nacho Mateo

A només un segon del lideratge al final de divendres, Ogier es va posar al capdavant el dissabte al matí, i va aprofitar tota la seva experiència per passar el dia més llarg del ral·li amb 11,9 segons d’avantatge.

Va augmentar el seu marge amb una victòria a la primera cronometrada sota la boira de diumenge al matí, que li va permetre ser més prudent en les següents etapes i, finalment, guanyar per 7,9 segons.

“És genial aconseguir una altra victòria. És bo arribar a uns números més interessants i he de gaudir i estimar aquests moments. No tenia res en contra que estigués empatat a cinc victòries fa uns anys amb Markku Alén, perquè per a mi és una llegenda i li tinc un respecte enorme, però m’han preguntat moltes vegades quan anava a trencar el gravar i ara finalment va passar.

Ogier

Va ser una altra lluita intensa per a tothom i per nosaltres al cotxe no hi havia moment per relaxar-nos. Crec que la manera com vam gestionar tot va ser gairebé perfecta: vam aconseguir mantenir-nos sempre en la lluita per la victòria sense córrer el màxim risc quan no ens sentíem al 100 per cent.

Ogier

Curiosament, va ser exactament la mateixa diferència amb la que va aconseguir la seva primera victòria a Portugal –i en la seva carrera al WRC– 7,9 segons, en aquell moment en comparació amb un tal Sébastien Loeb.

Sébastien Ogier és ara el pilot més reeixit en els 56 anys d’història de l’esdeveniment, que va ser una de les proves fundadores del Campionat del Món de Ral·lis el 1973.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments