Horaris per seguir el GP d’Emília-Romanya 2024

Cancel·lat a última hora el 2023 a causa de les inundacions que van afectar la regió, el GP d’Emília-Romanya està de retorn al calendari.

La llegendària pista d’Imola acull la setena prova de la temporada 2024 de Fórmula 1 aquest cap de setmana (del 17 al 19 de maig), per a la primera cursa europea de l’any.

Aquest 31è Gran Premi del circuit d’Imola –el quart amb el nom de Gran Premi d’Emília-Romanya des del seu retorn al calendari de F1 el 2020– tindrà un sabor especial, òbviament, trenta anys després de la mort d’Ayrton Senna en aquesta mateixa pista el 1994. No hi ha dubte que aquest cap de setmana estarà ple d’homenatges per celebrar en record del triple campió del món brasiler.

Amb una pista “antiga”, estreta i amb espais lliures limitats o fins i tot inexistents, Imola ofereix un repte únic per als vint pilots de la graella. Amb només una oportunitat real d’avançament, situada a la primera curva al final de l’única zona DRS del circuit, tothom haurà d’assumir grans riscos per intentar una maniobra sobre un oponent.

El recorregut de 4,909 quilòmetres ofereix 19 revolts, entre llocs que s’han convertit en llegendaris com la seqüència d’Acque Minerali, la doble esquerra de Rivazza, la forquilla de Tosa i, per descomptat, l’infame Tamburello, que es va convertir en xicane després de l’accident mortal d’Ayrton Senna .

A la graella actual, només tres pilots han guanyat a Imola: Max Verstappen dues vegades (2021 i 2022), Lewis Hamilton (2020) i Fernando Alonso, la victòria del qual el 2005, després d’una batalla èpica contra Michael Schumacher, que es manté als anals de Fórmula 1. El rècord de volta de la cursa l’ocupa actualment Lewis Hamilton en 1’15″484, aconseguit el 2020.

Horaris GP d’Emília-Romanya

Divendres 17 de maig
13:30h – Entrenaments lliures 1
17:00h – Entrenaments lliures 2

Dissabte 18 de maig
12:30h – Entrenaments lliures 3
16:00 – Qualificacions

Diumenge 19 de maig
15:00h – Gran Premi

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments