Verstappen guanya a Imola en una nova gran actuació de Norris i McLaren

Max Verstappen va aconseguir la seva cinquena victòria de la temporada al Gran Premi d’Emília-Romanya, celebrat a Imola.

Malgrat l’espectacular remuntada de Lando Norris en les últimes deu voltes, Verstappen va sumar un nou triomf.

El tricampió del món va sortir en una altra de les seves habituals «poles» dels últims anys, però es va haver d’esforçar molt per aconseguir la 59a victòria de la seva carrera. Amb un avantatge de més de 6 segons sobre Lando Norris a la segona meitat de la cursa, Max Verstappen va patir una baixada en el rendiment dels pneumàtics en les últimes deu voltes. Avisat per ràdio, el rival de McLaren va passar a l’ofensiva i va marcar una volta ràpida darrere l’altra. Va reduir el marge a menys d’un segon a l’última volta, però al final no va ser suficient per negar-li la victòria a Max a Imola.

L’holandès continua sent l’amo indiscutible de la F1 en aquests moments, però aquesta última bona actuació de Lando Norris i McLaren demostra que la pressió arriba al campió del món i Red Bull. Sens dubte, és un bon auguri per a la resta de temporada.

mclaren f1 imola 2024
McLaren

Mentre que Lando Norris va ser capaç de pressionar Max Vertappen, no va ser el cas de Charles Leclerc. Tot i un bon inici de cap de setmana, el pilot monegasc no va poder aspirar a molt diumenge sota el clam dels tifosi. Massa feble per seguir el ritme del duo capdavanter, el representant dels vermells es va assegurar la 3a plaça per davant d’Oscar Piastri i Carlos Sainz.

Sergio Pérez, que sortia 11è, va aconseguir acabar als punts però només va ser 8è, per davant de George Russell i Lewis Hamilton. Bona actuació de Yuki Tsunoda. Després de la seva actuació del dia anterior a la Q3, el pilot japonès va aconseguir el 10è lloc, superant el seu company d’equip Daniel Ricciardo, que va ser 13è.

Pròxima cita

La Fórmula 1 es prepara ara per a la pròxima cita al calendari, el Gran Premi de Mònaco, una de les curses més emblemàtiques i esperades de la temporada.

A mesura que el campionat avança, la rivalitat entre Verstappen i Norris promet continuar sent un dels punts d’interès principals. Les properes curses determinaran si algun dels rivals pot trencar l’hegemonia de Verstappen o si el neerlandès continuarà ampliant el seu regnat en la màxima categoria del motor.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments