Prèvia i horaris per seguir el GP de Mònaco 2024

La temporada 2024 de F1 ja ha arribat a la vuitena prova de l’any, una de les més importants ja que és el Gran Premi de Mònaco, que es disputarà aquest cap de setmana al Principat

La particularitat del Gran Premi de Mònaco és precisament que durant els dos últims anys, el GP ja no té cap particularitat. Efectivament, les proves que tradicionalment es disputaven dijous s’han tornat al divendres, i trobem els horaris clàssics europeus.

Com passa sovint a Mònaco, és dissabte que es decidirà tot, amb una classificació que establirà una graella de sortida molt important. Com a Imola, els avançaments seran molt difícils, fins i tot en cas de pèrdua de rendiment lligada als pneumàtics.

Pirelli porta les gomes més toves, amb els tres compostos C5, C4 i C3. Aquesta és una elecció habitual al Principat, ja que el ritme és lent i l’asfalt poc abrasiu.

aston martin alonso gp mònaco 2023 tunel
Aston Martin

Una de les classificacions més importants

«És com intentar anar en bicicleta a la teva sala d’estar». Aquesta cita atribuïda a Nelson Piquet representa l’immens repte que és Mònaco. El traçat premia la confiança i la precisió, però no dubta a penalitzar el més mínim error o pèrdua de concentració.

Amb 3.337 metres, el recorregut més curt del calendari, Mònaco ofereix 19 revolts amb els elements típics de carrers convertits en circuits.

Després de dues curses molt disputades, és fàcil dir que Max Verstappen sigui el favorit evident per a aquesta cursa de Mònaco. L’any passat, va aconseguir la pole, però va acabar a menys d’una dècima de segon dels seus rivals.

A la cursa, va guanyar amb uns quants ensurts, en condicions difícils. Però en un moment en què McLaren i Ferrari corren a la mateixa dècima a la classificació i a la carrera, la pole serà més crucial que mai per aconseguir una altra victòria.

Darrere d’aquest trio d’equips, Mercedes hauria de ser la quarta força, tot i que Aston Martin ha preparat Mònaco amb novetats a gran escala a Imola. La resta d’equips estarà, com sempre, molt a prop, en una volta molt curta al circuit que provocarà diferències mínimes.

Mònaco 2023 redbull Racing
Red Bull Racing

Horaris Gran Premi de Mònaco

  • Divendres 24 de maig

13:30-14:30: Entrenaments lliures 1
17:00h-18:00h: entrenaments lliures 2

  • Dissabte 25 de maig

12:30h-13:30h: Entrenaments lliures 3
16:00-17:00: Qualificacions

  • Diumenge 26 de maig

15:00h-17:00h: Cursa

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments