Leclerc per fi és profeta a la seva terra i guanya el GP de Mònaco 2024

El pilot de Ferrari mai havia pujat al podi a casa seva

El nou Príncep de Mònaco també aconsegueix el seu sisè triomf a la Fórmula 1, gairebé dos anys després de l’últim (GP d’Àustria 2022)

La maledicció finalment es trenca per a Charles Leclerc. El monegasc va guanyar el Gran Premi de Mònaco i va aconseguir la seva primera victòria a casa, després de tants intents infructuosos i de mala sort en les darreres edicions.

Partint de la pole position, Charles Leclerc va liderar la cursa de principi a fi. Ben ajudat per la bandera vermella a la primera volta, que li va permetre canviar els pneumàtics sense tornar a boxes durant el Gran Premi, l’heroi local va aguantar a Oscar Piastri.

Incapaç de trobar una porta oberta per avançar a Charles Leclerc, Oscar Piastri es pot conformar amb un primer podi al Principat. El pilot de McLaren només va tindre dues oportunitats reals de passar al Ferrari, durant les dues sortides, però l’home de la pole va aconseguir passar la primera corba al capdavant en ambdós intents. Completa el podi Carlos Sainz, ell que va tenir molta sort al final de la primera volta.

McLaren Ferrari Mònaco 2024
McLaren

La primera volta d’aquest Gran Premi de Mònaco 2024 va ser caòtica. Malgrat un bon inici, Carlos Sainz patia una punxada a la sortida del primer revolt després d’un lleuger contacte amb Oscar Piastri. El madrileny es va acabar aturant a la corba del Casino, però a la represa de la bandera vermella se’l permetia tornar a la seva posició inicial.

Darrere, a la part posterior del grup, un gran accident va implicar Sergio Pérez i els dos Haas: mentre intentava passar al Red Bull, Kevin Magnussen s’enganxava la roda posterior dreta del mexicà, llançant-lo violentament contra la tanca. Nico Hülkenberg va ser la víctima col·lateral d’aquest accident, deixant tots dos Haas a terra. La direcció de la cursa va mostrar ràpidament la bandera vermella per retirar els tres monoplaces i les nombroses runes de la pista.

Sainz Ferrari Mònaco 2024

La sortida també podria haver estat catastròfica per a Alpine: a la primera volta, Esteban Ocon va intentar una maniobra molt agosarada sobre Pierre Gasly al Portier, abans del túnel. Just abans de la bandera vermella, els dos francesos van contactar, el cotxe d’Esteban Ocon fins i tot va enlairar després d’agafar la roda davantera dreta de Pierre Gasly. Esteban Ocon patirà 5 places de penalització a la graella de sortida del Gran Premi del Canadà.

Pérez red bull accident Mònaco 2024
Red Bull

Un fet poc freqüent a la Fórmula 1, els 10 primers de la graella van mantenir la seva posició inicial al final del Gran Premi de Mònaco. Per tant, Lando Norris va acabar just al peus del podi, mentre que el líder del campionat Max Verstappen va creuar la línia de meta en sisena posició. En el campionat, Charles Leclerc (138 punts) va fer una bona pujada i va remuntar a 31 punts del vigent campió (168 punts). Entre els fabricants, el doble podi de Ferrari (252 punts) permet als vermells tornar a 24 punts per darrere de Red Bull (276 punts).