Pons – Betriu sumen la seva primera victòria absoluta a la Baja Grècia 2024

L’equip lleidatà, liderat per Eduard Pons i el seu copilot Jaume Betriu, va aconseguir un triomf espectacular a la segona cita de la Copa del Món de Bajas, dominant no només la seva categoria sinó també la classificació general absoluta.

L’aventura d’Eduard Pons en el món del cross-country, iniciada el 2022, va assolir el passat cap de setmana els seus moments més destacats. Després d’una primera prova desafortunada a l’Aràbia Saudita amb diversos contratemps mecànics, el tàndem Pons-Betriu va demostrar el seu potencial a Grècia. Amb el principal objectiu de rodar sense problemes per descobrir el potencial del Taurus T3 Max, la seva participació a Argos Orestiko ha estat un èxit rotund.

Després d’una pròleg de 6 km cronometrats, on els lleidatans van assolir el quart lloc a la seva categoria a menys d’un segon del podi, van començar la competició amb força. En la primera especial de 150 km, Pons i Betriu van aconseguir la segona posició absoluta, només 26 segons darrere d’un equip oficial, preveient un possible podi final.

Durant la repetició del bucle del divendres, Pons va incrementar el ritme, aconseguint el triomf absolut gràcies a una excel·lent entesa amb Jaume Betriu en les funcions de navegació. Aquest resultat va portar l’equip lleidatà a liderar la classificació absoluta per primera vegada en la seva carrera esportiva.

PONS Baja Greece 2024

L’objectiu del dissabte era clar: evitar errors i conservar la mecànica del Taurus. Gràcies al treball de l’equip BBR Motorsport, el vehicle estava en condicions òptimes per assegurar el resultat amb dos podis més als sectors cronometrats 3 i 4.

Després de més de 500 km de competició pels difícils camins de Macedònia Occidental, un terreny muntanyós i amb molts desnivells, l’esforç i dedicació d’Eduard Pons i Jaume Betriu van donar els seus fruits amb un triomf absolut a la Baja Grècia. Tot i l’enorme exigència física i les tempestes que van aparèixer als últims moments, el desenllaç va ser immillorable.

Eduard Pons, molt satisfet amb el cap de setmana, va destacar:

«Fa molt temps que estem provant coses interessants que ens estan duent per la bona direcció. Hem corregut els últims quilòmetres amb una pluja intensa, fent la gesta encara més èpica. L’equip ha estat al màxim nivell, i el Jaume ha fet un copilotatge excel·lent, clau per certificar el resultat final.»

Amb els punts aconseguits a Grècia, el tàndem lleidatà es posiciona a la part alta de la classificació general del campionat.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments