El president de la FIA recomana ara a Andretti comprar una escuderia

El projecte d’Andretti-Cadillac d’entrar a la Fórmula 1 com a onzena escuderia ha rebut un fort cop.

Mohammed Ben Sulayem, president de la FIA, ha canviat de parer i ara recomana que Andretti compri una escuderia existent en lloc de crear-ne una de nova. Aquest gir es va fer evident durant el Gran Premi de Mònaco, on Ben Sulayem va afirmar que la FOM i Liberty Media prefereixen veure constructors consolidats i que és millor tenir 10 escuderies competitives que no pas afegir una més només per sumar números.

La decisió de Ben Sulayem està influenciada per la voluntat d’assegurar la qualitat i competitivitat de les escuderies presents. Tot i això, ell segueix veient amb bons ulls l’entrada de General Motors amb Cadillac a través d’una adquisició. Segons Ben Sulayem, diverses escuderies podrien estar disponibles per a la compra degut a les seves dificultats en gestió i rendiment. La presència d’una escuderia 100% americana seria un gran actiu per a la Fórmula 1, especialment considerant les tres curses que es disputen als Estats Units.

Reaccions i impacte

Aquest canvi de rumb ha generat pessimisme en l’equip d’Andretti. Fa poc, el president de Liberty Media, Greg Maffei, va afirmar que faria tot el possible per impedir l’entrada de Michael Andretti a la Fórmula 1. Malgrat tot, Ben Sulayem continua apostant per una entrada de GM mitjançant una compra, argumentant que la FIA vol una escuderia americana sòlida, especialment amb pilots nord-americans.

Paral·lelament, la FIA està negociant els nous Acords de la concordia per al 2026, incloent-hi una possible pujada del cost d’entrada a la Fórmula 1 de 200 a 600 milions de dòlars. Aquesta mesura pretén assegurar la sostenibilitat i qualitat del campionat, en línia amb la recent reconciliació entre la FIA i la FOM, que busca una col·laboració més estreta i menys conflictes.

Aquestes decisions són crucials per al futur de la Fórmula 1 i l’entrada de noves escuderies, assegurant que qualsevol nouvingut aporti qualitat i estabilitat a la graella.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments