Mouton deixarà les seves tasques com a delegada de seguretat a finals d’any

La francesa s’havia convertit en tot un estament en termes de seguretat en la majoria de proves del campionat

A Portugal, on és rebuda com una heroïna, va fer pública la seva decisió

La llegendària Michèle Mouton, subcampiona del món de ral·lis i actual delegada de seguretat del WRC a la FIA, ha anunciat la seva retirada al final de la temporada 2024. Mouton ha exercit aquest rol des de 2010, contribuint de manera decisiva a la seguretat i organització dels ral·lis arreu del món.

Després d’una carrera professional que es remunta a 1973, Mouton es va convertir en la primera i única dona a guanyar una prova del Campionat del Món de Ral·lis, aconseguint victòries en quatre ral·lis. El seu èxit més notable va ser el subcampionat de 1982, conduint per Audi.

Una figura reconeguda en els trams

Durant els darrers 14 anys com a delegada de seguretat, Mouton ha estat clau en la implementació de mesures de seguretat rigoroses, assegurant que els esdeveniments del WRC siguin més segurs tant per als pilots com per als espectadors. La seva tasca ha estat reconeguda àmpliament dins del món del motor, sent considerada una de les figures més influents del WRC en l’última dècada.

L’anunci de la seva retirada es va fer durant el ral·li de Portugal, en una emotiva cerimònia a la mítica especial de Fafe. Mouton va compartir aquest moment amb els aficionats i va expressar la seva gratitud pel suport rebut al llarg dels anys. Tot i la seva retirada oficial, Mouton va deixar oberta la possibilitat de continuar involucrada en el món del motor d’alguna manera, mantenint viva la seva passió pels ral·lis.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments