Tänak li pispa el Ral·li de Sardenya 2024 a Ogier en l’últim sospir

El de Hyundai s’apropa a la lluita pel campionat empatant a punts amb Evans

Increïble final en aquest Ral·li de Sardenya: Sébastien Ogier, víctima d’una punxada a la Power Stage, va perdre el Ral·li de Sardenya per dues dècimes davant Ott Tänak, que va aconseguir la seva primera victòria de la temporada en la seva tornada a l’equip Hyundai.

Sébastien Ogier, que tenia sis segons d’avantatge a l’inici de la Power Stage, va perdre la victòria per dues dècimes davant Ott Tänak. El francès va patir una punxada a l’última especial del ral·li i va donar a l’estonià la seva primera victòria de la temporada. Aquesta és la diferència més petita que s’ha registrat mai al WRC, empatat amb el ral·li de Jordània de 2011 (diferència també de 2 dècimes entre… Ogier i Latvala).

Líder del ral·li des de dissabte, Sébastien Ogier va controlar el seu lideratge per davant d’un Ott Tänak ofensiu: diumenge al matí, la diferència havia baixat de 17 segons a 6 segons abans de la Power Stage. El pilot de Toyota es dirigia cap a una 5a victòria a Sardenya, abans de trobar-se amb aquest terrible contratemps en els darrers quilòmetres…

ogier landais toyota yaris rally1 sardenya 2024
Francesc Rodríguez

No és un ral·li, és com un cross-country. No puc fer gaire. Així és la vida, crec que mereixíem més que això, però Ott també ha fet un bon ral·li.

Ogier

Després del seu primer podi a Portugal, Ott Tänak va aconseguir la seva primera victòria de l’any, la seva 20a al WRC. L’estonià també té una molt bona actuació al campionat: amb 25 punts, el de Hyundai és el pilot que més punts ha aconseguit i s’acosta als líders de la classificació.

Thierry Neuville va salvar els mobles a Sardenya, després de l’accident de dissabte a vuitè tram: el belga ha sumat tots els punts possibles aquest diumenge, 7 punts del Super Sunday i 5 punts del Power Stage. En el campionat, Thierry Neuville (122 punts) es manté 18 punts per davant d’Elfyn Evans (104 punts) i Ott Tänak (104 punts).

Francesc Rodríguez

Dani Sordo i Cándido Carrera han acabat en tercera posició el ral·li que l’ha vist vèncer en dues ocasions. El pilot de Hyundai va saber salvar totes les trampes que amagava aquesta prova que estrenava nou format.

jan solans toyota yaris rally2 wrc sardenya
Francesc Rodríguez

Al WRC2, va ser Sami Pajari qui va guanyar després de dominar l’esdeveniment de cap a peus amb el seu Toyota GR Yaris Rally2. Al final d’una espectacular remuntada des de la 15a posició dissabte al matí, Yohan Rossel va acabar en la 2a posició de la categoria i va augmentar el seu lideratge al capdavant del campionat. Amb 78 punts, el pilot de Nimes té ara una avantatge de 23 punts sobre el seu nou segon classificat, Jan Solans, 3r al Ral·li de Sardenya al WRC2.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments