Horaris GP del Canadà de F1

L’emblemàtic Circuit Gilles Villeneuve és una pista semipermanent, poc utilitzada durant l’any, la qual cosa fa que a l’inici del cap de setmana la pista estigui molt ‘verda’ i lliscant

El Circuit Gilles Villeneuve és un dels traçats més interessants que acopstuma a donar una de les millors curses de la temporada. Com Melbourne, la pista està situada en un parc públic, en un traçat que aprofita la via pública. Alterna zones molt ràpides, amb frenades fortes en dues forquilles lentes, on es produeixen quasi tots els avançaments.

La pista de 4.361 metres va rebre el nom de Gilles Villeneuve i té sis girs a l’esquerra i vuit a la dreta i té una de les velocitats mitjanes més baixes de l’any. L’estabilitat de la frenada i la tracció per sortir de les xicanes i les corbes més lentes, són les claus per ser competitius, així com un cotxe àgil.

A diferència de Mònaco, hi ha més possibilitats d’avançar, sobretot al final de la recta que porta a l’última xicane, la sortida de la qual presenta el «Mur del campions», anomenat així perquè van acabar allí tres campions del món, Damon Hill, Michael Schumacher i Jacques Villeneuve.

Dades del traçat

  • 1r GP: 1978
  • Voltes: 70
  • Llargada del circuit: 4.361 km
  • Distància de cursa: 305,27 km
  • Rècord: 1:13.078s (Valtteri Bottas, 2019)

Horaris

Divendres 7 de juny
19:30h – Entrenaments lliures 1
23:00 h – Entrenaments lliures 2

Dissabte 8 de juny
18:30h – Entrenaments lliures 3
22:00 h – Qualificacions

Diumenge 9 de juny
20:00h – Gran Premi

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments