Prèvia, horaris, trams i inscrits del Rally Catalunya Costa Daurada Legend 2024

Trams de mundial per una prova que estrena fusió entre el Costa Daurada Legend i el Catalunya Històric

El Campionat d’Espanya de Ral·lis per a Vehicles Històrics (CERVH) arriba a Catalunya per segona vegada aquesta temporada per la quarta prova del seu calendari 2024. El Rally Catalunya – Costa Daurada Legend, organitzat per priner cop entre el RACC i l’Escuderia Baix Camp, promet una prova d’alta volada.

La fusió dels ral·lis Catalunya Historic i Costa Daurada Legend manté el llegat d’aquest últim com a part del CERVH, on va ser present per primer cop la temporada passada. El recorregut inclou trams en icònics en indrets que han estat escenaris destacats en el Campionat del Món de Ral·lis durant molts anys com la Mussara, la Teixeta o el Priorat.

Un recorregut mundialista

El recorregut del Rally Catalunya – Costa Daurada Legend es desenvoluparà durant les jornades de divendres 7 i dissabte 8 de juny. Els participants s’enfrontaran a dues etapes amb deu proves especials repartides en cinc trams diferents, totalitzant més de cent quilòmetres de competició contra el crono. La sortida oficial tindrà lloc a Salou el divendres a les cinc de la tarda, i l’arribada està prevista vint-i-quatre hores després a Reus.

Costa Daurada Legend
Nacho Mateo

La primera de les etapes es recorreran les cronometrades de La Mussara (10,20 km) i Farena (9,36 km) en dues ocasions. Amb la primera passada a les 18 h de la tarda, l’última serà a les 22 h amb la nit d’estiu ja fent acte de presència.

La jornada de dissabte, la més llarga, comptarà amb tres trams a repetir en dues ocasions. A les 10:03 h de dissabte començarà el primer tram de la segona etapa, La Teixeta de 14,76 km, el seguiran El Lloar – Bellmunt d’11,44 km amb una nova versió del mític encreument de El Molar, mentre que Falset – Porrera i els seus 7,52 km entre les vinyes del Priorat tancaran la prova.

Participants i principals favorits

CDLegend_ Porsche 911
Nacho Mateo

Un total de cent onze equips s’han inscrit en aquesta prova, amb més de cinquanta participants competint dins del CERVH. Entre ells, destaquen els líders de sis de les set categories, incloent-hi copes i trofeus de velocitat i regularitat. Entre els favorits trobem:

  • Jordi Ventura i Josep Autet: Líders del campionat absolut i de la categoria ‘Pre 90’, competiran amb el seu Ford Sierra Cosworth.
  • Joan Riberas i Álvaro Menéndez: Vigents campions de la categoria ‘Pre 81’, participaran amb el seu Porsche 911SC.
  • Óscar García i Adelina Bassas: Caps de la classificació de la categoria ‘Pre 2000’, amb el seu Renault Clio.
  • Francisco Martínez i José Manuel Villamayor: Líders de la categoria ‘Regularitat Sport’, competiran amb el seu Ford Sierra.
  • Pau Romero i Tania Comellas: Líders de la ‘Copa d’Espanya Classic’, amb el seu Peugeot 205.
  • Daniel Remuiñán i Álvaro Cerqueiras: Primers en el ‘Trofeu d’Espanya Classic Siluetas’, amb un Peugeot 205 ‘proto’ de Ya-Car.

Entre els inscrits també hi ha altres noms destacats com Sergi Pérez (Porsche 911 Carrera RS), Jordi Gené (Seat Ibiza) i l’històric i carismàtic Antonio Zanini, que sortirà al volant d’un Seat 1430 de 1970, unitat amb la qual Carlos del Val i Jaime Lazcano van participar aquell any en el ral·li Londres-Mèxic.

Un cap de setmana complet

A més de la competició principal, el Rally Catalunya – Costa Daurada Legend oferirà una trobada de cotxes clàssics a Salou el dissabte. La «3a Trobada RACC de Cotxes Clàssics«, és una cita oberta a qualsevol aficionat als ral·lis que posseeixi un automòbil clàssic i vulgui viure les sensacions d’un ral·li. Des d’un parc tancat, pujar al podi de sortida i recórrer amb el seu vehicle uns 60 km, entre els quals es recorrerà el primer tram de l’etapa de dissabte.

rally costa daurada legend reus 2021
NachoMateo

Les activitats començaran el divendres al matí amb les verificacions tècniques dels vehicles participants al recinte firal de Reus, culminant el dissabte a la tarda amb la cerimònia de lliurament de premis a la plaça de la Llibertat de Reus.

El ral·li en dades

DATA: 7 i 8 de juny del 2024
QUILÒMETRES TOTALS: 445,59
QUILÒMETRES CRONOMETRATS: 106,56
ETAPES:2 (divendres i dissabte)
TRAMS: 10

Horaris

Divendres 7 de juny 2024
Cerimònia de sortidaSalou – Passeig de Jaume I17:00
Assistència A – 10minReus – Tecnopark17:20
SS 1 – La Mussara 118:0310.20 km
SS 2 – Farena 118:409.36 km
Regroupament – 25minReus – Plaça de la Llibertat19:25
Assistència B – 40minReus – Tecnopark20:10
SS 3 – La Mussara 221:3310.20 km
SS 4 – Farena 222:009.36 km
Assistència C – 10minReus – Tecnopark22:45
Park Fermé INReus – Plaça de la Llibertat23:15
Total distància especial del divendres39.12 km
Dissabte 8 de juny 2024
Park Fermé OUTReus – Plaça de la Llibertat09:00
Assistència D – 15minReus – Tecnopark09:15
SS 5 – La Teixeta 110:0314.76 km
SS 6 – El Molar – Bellmunt 110:5811.44 km
SS 7 – Falset – Porrera 111:397.52 km
Regroupament – 30minSalou – Passeig de Jaume I12:35
Assistència E – 40minReus – Tecnopark13:25
SS 8 – La Teixeta 214:3814.76 km
SS 9 – El Molar – Bellmunt 215:3311.44 km
SS 10 – Falset – Porrera 216:147.52 km
Arribada – Park FerméReus – Plaça de la Llibertat17:14
Cerimònia de cloendaReus – Plaça de la Llibertat18:30
Total distància especial del dissabte67.44 km

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments