Verstappen torna a somriure guanyant en el GP del Canadà 2024

En un Gran Premi del Canadà caotic al final va ser el de sempre, Max Verstappen, qui va acabar triomfant aquest diumenge

George Russell, va mantenir el lideratge per davant del tres vegades campió del món i el Mclaren de Lando Norris en els primers compassos de la cursa però al voltant de la 20a volta Lando Norris va llançar un atac contra l’holandès i l’anglès, ajudat per l’autorització per utilitzar el DRS mentre la pista s’estava assecant, el pilot de Woking va aprofitar per avançar a Max Verstappen i George Russell per agafar el control del Gran Premi.

En aquell moment, la victòria semblava gairebé definitiva, ja que el seu ritme era superior al dels seus rivals sumant una avantatge de 8 segons en només 4 voltes amb els seus perseguidors. Però la sortida de Logan Sargeant a la volta 25 ho capgirava tot.

landó norris gp canadà 2024

A diferència de Miami, on el Safety Car va treballar al seu favor, Lando Norris no va tenir sort amb el temps aquesta vegada. Tot i que la direcció de la cursa va tardar a desplegar-lo, l’anglès va continuar en pista mentre Max Verstappen i George Russell al darrere van aprofitar per aturar-se per fer la seva parada a box. Un regal per a Verstappen que no desaprofitava l’oportunitat per ficar-se per davant dels dos anglesos.

El pilot de Red Bull va mostrar un gran control, tot i que va haver de reiniciar la cursa al final de la volta 58 després de l’incident entre Carlos Sainz i Alex Albon, el líder del campionat no va dubtar. Superat per Lando Norris en l’inici de la cursa, aquesta vegada aconseguia ràpidament 4 segons d’avantatge. Després del de Red Bull i McLaren, va ser George Russell qui va pujar al podi, el primer de Mercedes aquest any. L’anglès, lluitant contra el seu company d’equip Lewis Hamilton, va acabar guanyant-lo per assegurar-se la 3a posició en el penúltim bucle. Oscar Piastri va completar el Top 5.

pluja gp canadà mclaren mercede red bull

Al campionat, Max Verstappen agafa aire amb 194 punts i ara fa retrocedir Charles Leclerc a 56 punts de distància. Lando Norris, 3r, va restar-li 7 punts del monegasc. La pròxima cursa serà a casa, al Circuit de Barcelona – Catalunya el cap de setmana del 21 al 23 de juny.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments