Solberg torna a guanyar a casa pel Rally d’Escandinàvia 2024

La primera etapa del Royal Rally d’Escandinàvia va començar dijous al vespre amb una superespecial a Karlstad, la ciutat amfitriona.

En un recorregut molt relliscós, Hayden Paddon va prendre el control de la cursa. Les diferències, però, es van mantenir molt reduïdes amb 12 competidors agrupats en 3». El divendres la prova constava de 8 proves especials al nord-oest del l’assistència amb 80 km cronometrats. Mentre que la segona etapa constava de 8 especials i 107,94 km contra el rellotge.

Després d’una primera jornada en què mai havia estat realment capaç de deixar enrere Hayden Paddon, Oliver Solberg no va donar cap oportunitat al seu rival durant la segona etapa de la prova. El suec va guanyar quatre trams del matí per augmentar el seu avantatge de 3’3 a 13’7. Seguint al mateix ritme durant la 2a etapa, Oliver va continuar marcant els millors temps i es va adjudicar la seva 2a victòria consecutiva a casa. El nòrdic de 22 anys és el tercer guanyador diferent aquest any en el mateix nombre de rondes de l’ERC. També és el 3r pilot guanyador que no fa el campionat de forma completa.

En el seu camí cap al 2n lloc, Hayden Paddon va cometre un error a la Power Stage que el va fer caure a la tercera posició. Tot i això, el neozelandès es va consolar amb 21 importants punts, que li permeten empatar amb Mathieu Franceschi al primer lloc de l’ERC.

Després d’una primera etapa excel·lent, Franceschi va intentar pressionar Mikko Heikkilä, el finlandès que ocupava la 3a plaça. Encara que al principi Mathieu va aconseguir reduir el seu desavantatge (de 4’2 a 3’6), després va cedir una mica de temps, retraient-se no ser prou ràpid a les baixades.

En la segona passada pels trams, el corredor nòrdic va tornar a plantar cara, però tot estava per decidir a la Power Stage. A pocs metres de la línia de meta, el pilot de Var va patir una sortida que va posar fi al cap de setmana. Amb aquest error, va permetre a Paddon unir-s’hi al liderat de l’ERC.

ERC3 i ERC4

khon ford fiesta rally3 erc escandinàvia 2024

Filip Kohn va guanyar una emocionant lluita pel triomf al Campionat ERC3 després de lluitar amb Tristan Charpentier pel primer lloc durant el ral·li. Kohn també va aconseguir els honors de l’ERC Fiesta Rally3 Trophy al costat del copilot britànic Tom Woodburn.

Mille Johansson opel corsa rally4 escandinàvia erc 2024

Mille Johansson es va anotar la seva segona victòria al Campionat Júnior ERC i ERC4, ampliant el seu avantatge en el títol amb el primer lloc a casa, a Suècia. L’adolescent, que també va aconseguir el triomf a l’Islas Canarias, es va imposar al seu compatriota Carlberg.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments