Horaris i tot el que cal saber per seguir el GP d’Espanya de F1 2024 al Circuit de Barcelona-Catalunya

Després de Mònaco, equips i pilots es van dirigir cap al Canadà, tornant a Europa aquest cap de setmana per iniciar un viatge triple que també passarà per Àustria i Gran Bretanya

Com que les pistes monegasques i canadenques són diferents a la catalana, tindrem una millor idea del que val cada paquet de desenvolupament que els equips han elaborat per als seus monoplaces, amb especial atenció a Mercedes, però Red Bull també espera tenir un cap de setmana menys desafiant que els dos anteriors.

Equips i pilots coneixen molt bé el Circuit de Barcelona-Catalunya, un dels circuits habituals del calendari de la Fórmula 1, alhora que ha estat una pista de proves habitual al llarg de la seva existència.

La qualificació es considera important al Circuit de Barcelona-Catalunya. En 24 curses del circuit català, el pilot que va sortir de la pole position va ser el primer en passar la bandera a quadres i, per augmentar la importància d’aquesta estadística, només en quatre ocasions més es va retirar de la cursa el pilot més ràpid en la classificació.

red bull circuit de barcelona - catalunya

La cursa d’enguany és la 54a edició del Gran Premi d’Espanya, la 34a que se celebra en aquest circuit. Va aparèixer per primera vegada al calendari l’any 1951, esdevenint permanent l’any 1986. El circuit de Montmeló és el cinquè que acull aquest Gran Premi: anteriorment es feia en dos circuits urbans de la capital de Catalunya, dues vegades a Pedralbes i quatre vegades a Montjuïc. També es va celebrar als circuits permanents de Jarama, als afores de Madrid (nou cops) i a Jerez de la Frontera, a Andalusia (cinc vegades). Espanya també va acollir set proves del mundial, totes elles anomenades Gran Premi d’Europa: els anys 1994 i 1997 a Jerez i del 2008 al 2012 al circuit urbà de València.

Michael Schumacher i Lewis Hamilton són els pilots amb més èxit al Gran Premi d’Espanya, amb sis victòries cadascun. L’alemany també lidera la taula de pole positions amb 7, voltes ràpides (7) i podis (12). Entre els constructors, Ferrari lidera amb 12 victòries, 14 pole positions i 38 podis.

El Circuit en dades

  • 1r GP: 1991
  • Circuit: 4.657 km
  • Cursa: 307.236 km
  • Rècord: 1:16.330s Max Verstappen (2023)

Horaris

Divendres 21 de juny:
Lliures 1: 13:30-14:30
Lliures 2: 17:00-18:00

Dissabte 22 de juny:
Lliures 3: 12:30-13:30
Classificació: 16:00-17:00


Diumenge 23 de juny:
Cursa: 15:00 (66 voltes)

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments