Paraguai nova cita al calendari del WRC per al 2025

El promotor del WRC feia uns mesos que treballava per trobar una solució que permetés la inscripció de dues proves a Llatinoamèrica

Amb el projecte argentí llastrat per la manca de recursos, semblava clar que Xile aniria acompanyat del Paraguai, l’interès del qual pel WRC es va revelar el 2019

Per mesurar la magnitud d’aquesta decisió per al Paraguai, n’hi ha prou de remarcar que va ser el mateix president Santiago Peña qui va fer l’anunci dissabte al vespre a Asunción, la capital, durant la cerimònia de sortida del Rally Petrobras Transchaco 2024, tercera ronda el campionat nacional.

El Paraguai és gran i el món ens està descobrint. Acollir esdeveniments de classe mundial com el WRC és una altra manera de mostrar al món la nostra grandesa.

Des del 2019 les converses han continuat avançant:

Hem estat en converses amb Paraguai des de fa uns quants anys i estic molt content de veure que aquest acord es fa realitat», va dir Simon Larkin, director sènior d’esdeveniments del WRC. La passió d’aquest país pel rally és innegable i esperem portar aquesta passió, juntament amb els paisatges espectaculars del Paraguai, arreu del món.

Per justificar la integració del Paraguai, que serà el 38è país que acollirà una prova del mundial des de 1973, WRC Promoter subratlla l’èmfasi que aquesta nació posa en les energies sostenibles i renovables que s’alinea amb l’estratègia de sostenibilitat reivindicada pel promotor de la WRC.

«El Paraguai genera el 100% de l’electricitat de la xarxa a partir de recursos sostenibles, cosa que es fa ressò de l’ethos WRC de tots els cotxes que funcionen amb combustibles 100% no fòssils. »

Entre els altres actius proposats per explicar aquest acord plurianual, hi ha la creixent implicació dels pilots paraguaians a Sud-amèrica on els darrers 11 campions CODASUR (la competició sota el paraigües de la FIA) provenen d’aquest país, però també al WRC amb Fabrizio Zaldivar a WRC2 i Diego Domínguez a JWRC/WRC3.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments