Verstappen guanya al Circuit de Barcelona – Catalunya pel GP d’Espanya 2024

Max Verstappen va guanyar el Gran Premi d’Espanya, la seva victòria número 61 en la seva carrera i el seu 7è èxit el 2024

Començant a primera fila, el tres vegades campió del món va agafar ràpidament el control de la cursa a la tercera volta per marxar en solitari al capdavant

El pilot de Red Bull va ser pressionat a l’herba per Lando Norris en una sortida molt ajustada, i veia com George Russell es posava al capdavant gràcies a un avançament sublim a la primera curva, passant del quart al primer lloc des de la sortida primers metres. Tanmateix, el britànic va cedir ràpidament a la velocitat màxima de l’RB20.

Aleshores, l’holandès va resistir la pressió que li va fer Lando Norris, sobretot en l’última etapa de la cursa on el britànic –com a Imola unes setmanes abans– va tornar a xafar els talons del líder a les darreres voltes gràcies al gran ritme amb els pneumàtics tous. Un preciós duel de llarga distància entre els dos rivals i amics, que acostuma a repetir-se els caps de setmana… Gràcies a la seva segona posició a Barcelona, ​​el pilot de McLaren torna a pujar al segon lloc del campionat de pilots.

lando norris mclaren f1 circuit de barcelona catalunya f1 2024

Al final d’una cursa molt estratègica, amb diferents opcions pel que fa a pneumàtics i nombre de parades a boxes, va ser Lewis Hamilton qui va aconseguir l’última plaça del podi. El set vegades campió del món, molt ofensiu, va vèncer el seu company d’equip George Russell gràcies a una part final més eficient amb pneumàtics tous i signa el seu primer podi de la temporada.

Una cursa més discreta en canvi per a l’Scuderia Ferrari: en cap moment va estar en el partit contra McLaren i Mercedes, els vermells no van triomfar en els seus moviments estratègics i van acabar agrupats amb la 5a posició de Charles Leclerc i la 6a posició de Carlos Sainz. Els dos pilots gairebé van entrar en contacte a les primeres voltes, però per sort va acabar sense conseqüències.

mercedes f1 hamilton circuit de barcelona catalunya 2024

En el campionat, Max Verstappen augmenta el seu lideratge al campionat de Pilots amb 219 punts per davant del seu nou segon classificat, Lando Norris amb 150 punts i Charles Leclerc amb 148 punts. Entre els fabricants, Red Bull es manté al capdavant amb 330 punts per davant de Ferrari que té 270 punts al final d’aquesta desena ronda.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments