Mikkelsen sorprèn a tothom liderant una 1a etapa del Ral·li de Polònia marcada pel mal comportament dels espectadors

Andreas Mikkelsen i Torstein Eriksen, al volant d’un Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, han conclòs el primer dia del Ral·li de Polònia al capdavant.

Aquesta primera jornada ha estat marcada per una lluita extremadament ajustada, amb cinc pilots separats per només 7,7 segons.

No obstant això, la competició ha estat interrompuda en tres trams (3, 6 i 7) a causa del comportament imprudent dels espectadors.

Mikkelsen va mostrar un gran rendiment durant el matí, guanyant dos trams i aconseguint una avantatge de 7,4 segons sobre el segon classificat a mitja jornada. Tot i això, a la tarda va optar per una conducció més cautelosa per evitar riscos innecessaris.

“Ha estat un bon dia, però és una llàstima que no hàgim pogut completar tots els trams. Espero que els aficionats siguin més responsables demà.”

El finlandès Kalle Rovanperä i el seu copilot Jonne Halttunen, amb el Toyota GR Yaris Rally1, es troben a prop, en segona posició. Rovanperä va tenir dificultats a l’inici del dia a causa del cansament acumulat pels reconeixements de trams, però va millorar notablement a la tarda. És un dels principals favorits per guanyar el ral·li, ja que es troba a només 1,8 segons del pilot de Hyundai.

En tercera posició es troben Elfyn Evans i Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid), a 2,0 segons del líder. Evans va tenir un dia sòlid malgrat ser el segon en l’ordre de sortida, fet que li va suposar un cert desavantatge.

Adrien Fourmaux i Alexandre Coria (Ford Puma Rally1) ocupen la quarta posició, mostrant una evolució constant. Fourmaux estava satisfet al final de la jornada tot i lamentar les interrupcions que han impedit a alguns pilots completar tots els trams.

Mārtiņš Sesks i Renārs Francis (Ford Puma Rally1) han destacat en el seu ral·li amb un Rally1 (tot i no disposar del sistema híbrid), situant-se a 7,7 segons dels líders. Grégoire Munster i Louis Louka (Ford Puma Rally1 Hybrid) també estan tenint una bona actuació, a 21,3 segons del primer lloc. En setena posició es troben Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid), a 29,8 segons. Neuville espera millorar la seva posició demà en una posició de sortida més beneficiosa que la d’avui.

Tänak ha estat la primera víctima d’aquesta prova quan al primer tram del dia ha atropellat un cabirol deixant el seu Hyundai fora. Segons ha informat l’equip demà prendrà la sortida per intentar sumar punts de cara l’última jornada.

WRC_07_Poland_Sesks Ford Puma Rally1

En el WRC2, Sami Pajari i Enni Mälkönen (Toyota GR Yaris Rally2) lideren, seguit per Kajetan Kajetanowicz i Maciej Szczepaniak (Škoda Fabia RS Rally2), i Josh McErlean i James Fulton (Škoda Fabia RS Rally2).

Classificació després de la primera etapa

1.Mikkelsen Andreas – Eriksen T.
Hyundai i20 N Rally1 Hybrid
59:43.7
2.Rovanperä Kalle – Halttunen J.
Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
59:45.5+1.8
+1.8
3.Evans Elfyn – Martin Scott
Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
59:45.7+2.0
+0.2
4.Fourmaux Adrien – Coria Alexandre
Ford Puma Rally1 Hybrid
59:51.2+7.5
+5.5
5.Sesks Mārtiņš – Francis R.
Ford Puma Rally1
59:51.4+7.7
+0.2
6.Munster Grégoire – Louka Louis
Ford Puma Rally1 Hybrid
1:00:05.0+21.3
+13.6
7.Neuville Thierry – Wydaeghe M.
Hyundai i20 N Rally1 Hybrid
1:00:13.5+29.8
+8.5
8.Katsuta Takamoto – Johnston Aaron
Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
1:00:16.0+32.3
+2.5
9.Pajari Sami – Mälkönen Enni
Toyota GR Yaris Rally2
1:01:59.3+2:15.6
+1:43.3
10.Kajetanowicz K. – Szczepaniak M.
Škoda Fabia RS Rally2
1:02:08.2+2:24.5
+8.9

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

3 COMENTARIOS

Subscriu-te
Notificació de

3 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments
Vicens Lopez Sanchez
27 Dies fa

Té talent, ha tingut mala sort

Arnau Tarradas
26 Dies fa

Vicens Lopez Sanchez home, jo amb el 10% de la seva bellesa em consideraria una persona afortunada 😁😁

Meli Subirana Gelis
26 Dies fa

Aquí els tindrien que suspendre tots si fesin les coses com se an de fer