Russell recull el triomf perdut per Verstappen i Norris al GP Àustria

El cos a cos entre Verstappen i Norris va deixar via lliure a Russell per sumar el seu segon triomf

El pilot de Red Bull va ser sancionat per la seva acció, mentre que el de McLaren va haver d’abandonar

George Russell va triomfar en el Gran Premi d’Àustria després d’una sèrie d’incidents que van canviar completament el rumb de la cursa. Un xoc entre Max Verstappen i Lando Norris va deixar la porta oberta per a Russell, que va aprofitar l’oportunitat per assegurar-se la seva segona victòria a la Fórmula 1.

La cursa va començar amb Max Verstappen, al davant des de l’inici, però que va veure reduir el seu avantatge després d’una parada lenta a boxes. Lando Norris, després d’una parada més ràpida, es va situar just darrere de Verstappen, creant una situació de màxima rivalitat a la pista.

El moment decisiu: xoc entre Verstappen i Norris

L’holandès va veure Lando Norris tornava a tenir contacte a l’inici de la volta 52 quan els dos homes van fer la seva segona parada a box al mateix temps. El pilot de McLaren va provar sort diverses vegades sense trobar mai l’obertura. Va pensar que passaria a la volta 59, però va haver de cedir la posició de seguida. I el que havia de passar, va passar.

mclaren piastri f1 gp àustria 2024
McLaren

A la volta 64, la rivalitat entre els dos pilots es va intensificar quan Norris va intentar superar Verstappen a la corba 3. L’intent va acabar en un toc entre els dos pilots, causant danys significatius als seus cotxes. Verstappen va patir una punxada al pneumàtic posterior esquerre, mentre que el cotxe de Norris va quedar més malmès obligant-lo a retirar-se. El pilot de Red Bull va acabar en cinquena posició i amb penalització de 10 segons pel seu moviment durant l’incident.

George Russell va aprofitar el caos per prendre la davantera i mantenir-la fins al final. Va acabar la cursa amb 1.9 segons d’avantatge sobre Oscar Piastri de McLaren, que va aconseguir el seu millor resultat fins ara a la Fórmula 1. Carlos Sainz de Ferrari va completar el podi en tercer lloc.

La resta

Lewis Hamilton va acabar quart, lluny de Sainz, mentre que Verstappen, malgrat els danys, va assegurar la cinquena posició. Nico Hülkenberg, en una actuació impressionant, va acabar sisè, seguit de Sergio Pérez i Kevin Magnussen, que va aconseguir un excel·lent resultat per a Haas.

Sainz ferrari gp àustria 2024
Ferrari

Daniel Ricciardo i Pierre Gasly van completar els deu primers, sumant punts valuosos. Però també van haver-hi diverses penalitzacions durant la cursa, incloent-ne per a Fernando Alonso, Alexander Albon, Sergio Pérez i Lewis Hamilton, per incidents menors i infraccions a la pista.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments