Alonso inspira el nou Aston Martin Valiant

L’Aston Martin Valiant és una evolució del model Valour, que combina un disseny agressiu amb un rendiment excel·lent. Inspirat per la versió personalitzada per Fernando Alonso, el Valiant ofereix més potència, menys pes i una tecnologia més avançada de suspensió.

Innovació i potència del Valiant

Aquest nou model incrementa la potència del motor V12 de 715 CV a 745 CV. Aquesta millora, però, no és l’única innovació destacada. L’ús de components lleugers com una bateria de ions de liti, un tub de torsió de magnesi i un subxassís posterior imprès en 3D redueixen significativament el pes total del vehicle. Les rodes de magnesi de 21 polzades disminueixen la massa no suspesa en 14 kg, millorant la resposta de la direcció i el control de les rodes. A més, l’escapament de titani substitueix l’acer inoxidable, afegint un toc de sofisticació i funcionalitat.

Suspensió de nivell de competició

La suspensió és una de les parts més revolucionàries del Valiant. Incorpora els amortidors Adaptive Spool Valve (ASV) de Multimatic, que permeten ajustar cadascun dels amortidors. Això ofereix un control de conducció gairebé il·limitat, amb modes com Sport, Sport+ i Track, tots ells recalibrats per treure el màxim profit del nou sistema de suspensió. Aquest tipus de tecnologia només estava disponible prèviament per a l’elit del motoresport, i ara es troba al servei dels conductors de l’Aston Martin Valiant.

Aerodinàmica i disseny

El Valiant no només destaca per les seves millores mecàniques, sinó també per un redisseny aerodinàmic que inclou un nou splitter davanter amb aletes, una graella de carboni més gran per a una millor refrigeració, ales fortament treballades i generadors de vòrtex davant les rodes del darrere. L’aleró fix posterior i el difusor redissenyat asseguren una força aerodinàmica equilibrada i una distinció clara respecte al model Valour. Els frens ceràmics, equipats amb ventilació addicional, estan preparats per suportar l’ús intensiu en pista.

Interior de competició

L’interior del Valiant combina funcionalitat derivada de la competició amb el disseny i la qualitat pels quals Aston Martin és reconeguda. La presència de fibra de carboni és omnipresent, amb seients Recaro Podium i un nou volant. Els compradors poden optar per Alcantara o cuir semi-anilina, i tots els vehicles inclouen un punt d’ancoratge per a l’arnès de quatre punts. El maleter està dissenyat per emmagatzemar cascos i roba de competició, ressaltant l’enfocament seriós del vehicle cap als dies de pista.

Fernando Alonso i la creació del Valiant

Fernando Alonso, que va inspirar la creació del Valiant, ha treballat estretament amb l’equip de disseny i especificació tècnica d’Aston Martin. Segons les seves pròpies paraules, el Valiant és el resultat de la seva passió per conduir al límit, combinant les millors característiques d’un cotxe de carreres amb l’emoció de la conducció en carretera. Només es produiran 38 unitats del Valiant, totes ja venudes i amb entregues programades per al quart trimestre d’aquest any.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments