Les classificacions del campionat del món de F1 2024 després del GP d’Àustria

Max Verstappen, guanyador de la cursa esprint i posseïdor de la pole position, va estar a prop de tenir un cap de setmana perfecte al Gran Premi d’Àustria, però una col·lisió amb Lando Norris va acabar amb les seves opcions. Cinquè al final de la cursa, l’holandès encara va poder sumar 18 punts gràcies, sobretot, a la victòria de dissabte, i augmenta el seu avantatge al campionat sobre Norris, que segueix segon però ara a 81 punts del líder.

El britànic recupera uns quants punts a Charles Leclerc gràcies a la seva actuació a l’esprint, que esborra una mica la seva retirada a l’última volta. Guanyador gairebé sorpresa a Àustria, George Russell s’apropa en la lluita pel cinquè lloc de la classificació, per darrere de Sergio Pérez i Oscar Piastri, segon del Gran Premi d’aquest diumenge.

Pel que fa a la classificació de constructors, Red Bull manté el control del campionat i té el luxe d’augmentar lleugerament el seu avantatge sobre Ferrari, encara en segona posició. McLaren treu deu punts a l’equip italià en aquesta cursa, mentre que Mercedes s’acosta a la marca dels 200 punts després d’un cap de setmana excel·lent en termes comptables.

El millor rendiment del cap de setmana és per a l’equip Haas. En realitat, l’equip nord-americà va sumar 12 punts, cosa que li permet superar l’Alpine per la setena posició al campionat de constructors i agafar una avantatge de 10 punts.

Classifiació F1 2024 – Pilots

1) Max Verstappen (Red Bull) – 237 punts
2) Lando Norris (McLaren) – 156 punts
3) Charles Leclerc (Ferrari) – 150 punts
4) Carlos Sainz (Ferrari) – 135 punts
5) Sergio Pérez (Red Bull) – 118 punts
6) Oscar Piastri (McLaren) – 112 punts
7) George Russell (Mercedes) – 111 punts
8) Lewis Hamilton (Mercedes) – 85 punts
9) Fernando Alonso (Aston Martin) – 41 punts
10) Yuki Tsunoda (RB) – 19 punts
11) Lance Stroll (Aston Martin) – 17 punts
12) Nico Hülkenberg (Haas) – 14 punts
13) Daniel Ricciardo (RB) – 11 punts
14) Ollie Bearman (Ferrari) – 6 punts
15) Pierre Gasly (Alpine) – 6 punts
16) Kevin Magnussen (Haas) – 5 punts
17) Esteban Ocon (Alpine) – 3 punts
18) Alexander Albon (Williams) – 2 punts
19) Guanyu Zhou (Sauber) – 0 punts
20) Valtteri Bottas (Sauber) – 0 punts
21) Logan Sargeant (Williams) – 0 punts

Classificació F1 2024 – Equips

1) Red Bull – 355 punts
2) Ferrari – 291 punts
3) McLaren – 268 punts
4) Mercedes – 196 punts
5) Aston Martin – 58 punts
6) RB – 30 punts
7) Haas – 19 punts
8) Alpine – 9 punts
9) Williams – 2 punts
10) Sauber – 0 punts

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments