Prèvia i horaris del GP de la Gran Bretanya 2024

Aquest cap de setmana es disputa el Gran Premi de la Gran Bretanya de Fórmula 1 al circuit de Silverstone, un dels més emblemàtics del calendari

Fins a set equips consideren Silverstone com la seva cursa de casa, cosa que promet una atmosfera única. Entre els equips locals destaquen McLaren, Williams, Aston Martin, Red Bull, Mercedes, Alpine i Haas, tots amb l’objectiu de fer un bon paper davant els seus seguidors.

Com és habitual a Silverstone, el temps jugarà un paper crucial. Les previsions apunten a un cap de setmana típicament britànic amb temperatures que no superaran els 20 graus i una alta probabilitat de pluja, especialment el divendres. Aquestes condicions podrien afegir un component de sorpresa i desafiar les estratègies dels equips, ja que la pluja ha estat sovint un factor decisiu en aquesta cursa, generant moments icònics en la història de la Fórmula 1.

mclaren silverstone 2023 f1 norris
McLaren

Un dels atractius de la cursa serà la nova decoració de l’equip Red Bull. Feta per aficionats, aquesta nova decoració forma part de la campanya Rebl Custms, en què l’equip tindrà tres decoracions exclusives durant la temporada 2024. Dissenyada per Chalaj Suvanish de Tailàndia, la decoració té més color vermell que la tradicional de Red Bull i s’inspira en la decoració de camuflatge de proves que van utilitzar la pretemporada del 2015.

Com a casa

Tot i que el contingent britànic format per Norris, Russell, Hamilton i el pilot tailandès-britànic Alex Albon reben un gran suport, no són els únics, ja que la majoria dels equips es troben a prop de Silverstone, amb set dels 10 equips de la graella amb seu al Regne Unit.

Ferrari (Maranello), RB (Faenza) i Sauber (Hinwill) són els tres únics que no tenen el seu lloc de treball principal a Anglaterra, però fins i tot RB té una instal·lació tècnica a poca distància de Silverstone.

Mercedes buscarà recuperar el terreny perdut en el campionat, mentre que McLaren i Aston Martin intentaran demostrar la seva millora. Williams espera sorprendre amb un bon rendiment, mentre que Alpine i Haas, tot i no tenir la seva seu principal al Regne Unit, també consideren aquesta cursa com la de casa.

Horaris

mercedes silverstone
©️ Mercedes

El Gran Premi començarà amb les dues primeres sessions d’entrenaments lliures el divendres, seguits per la tercera sessió i la classificació el dissabte. La cursa principal serà diumenge a les 15:00 hores.

Divendres 5 de juliol

  • Entrenaments lliures 1: 13:30 h
  • Entrenaments lliures 2: 17:00 h

Dissabte 6 de juliol

  • Entrenaments lliures 3: 12:30 h
  • Classificació: 16:00 h

Diumenge 7 de juliol

  • Cursa: 16:00 h

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments